Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


iritacija i crvenilo


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kristina123

03.06.2007. 21:05

Kao mala bolovala sam od neurodermitisa (sada imam 19 godina) i koža mi je jako osjetljiva, ruke su mi stalno jako suhe i između prstiju mi se stalno pojavljuje crvenilo, svrbež i peckanje. Kada to namažem sa Diprogentom nekako simptomi popuste ali opet se uprzo vrate. Ruke sam prala Eucerinovim sapunom i to je pomoglo ali pošto je to tvrdi sapun stalno se topio i bro bi se potrošio. Možete li mi preporučiti neki tekući sapun koji je dobar za osjetljivu kožu?

Također bih vas htjela pitati još nešto. Svaki put kada se depiliram voskom ili brijem britvicom ili onim kremama kao što je Veet koža me jako svrbi i dosad nisu pomagale ni Neutrogena ni ništa. Sa čime bih to mogla mazati da mi to prođe. Nekad se čak znam raščešati do krvi.

Unaprijed hvala!

Dinko Kaliterna, dr. med.

05.06.2007. 19:10

Uzmite za pranje ruku Abenu pjenu za ruke ili glicerinski sapun od Jericha. Ruke što manje prati i odmah ih mazati s kremom masnija od La roche posay i Jericha koja je manje masna. Diprogentu što manje mazati ! Probajte korisiti žilet Mach 3 za muške s gelom za osjetljivu kožu. Poslje brijanja stavite Bepanthen intesiv losion.

zokaskb

29.03.2012. 00:55

Pozdrav!Ja sam osoba koja obozava vodu i koja se tusira nekoliko puta dnevno,,da je to pocelo da bude problem.Imam problem sa rukama,,Izmedju prstiju su mi se pre dve meseca pojavili plihovi i crvenilo,,to je tako peklo i svrbelo da sam htela da poludim.Posetila sam naseg lokalnog doktora koji mi je prepisao Daktanol kremu i tablete nistatin i rekao da je to bolest "cistunca",,Malo se smirilo ali cim dodjem u dodir sa vodom opet pocne da bukti.Sad mi je koza izmedju prstiju crvena,bela,zasusena,ljusti se....Od sramote ne mogu ruke da pogledam...Sta dalje?
Unapred hvala na odgovoru.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.03.2012. 20:00

Po onome što ste napisali moguće da imate ili kontakni dermatitis ili gljivični infekciju (dermatomikozu). Terapija je različita i mislim da trebate kod dermatologa koji će postaviti pravu dijagnozu, a time i terapiju. Prekinite s dosadašnjom terapijom do konačne dijagnoze.