Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Iritacije od šampona


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

DomPav

24.07.2012. 16:15

Poštovani,
Svaki put nakon tuširanja i kasnije (što traje već 4 godine, a imam 19 godina), pojavljuju mi se prištići, na leđima, na rukama, na licu, na prsima, na tjemenu, i to sve zbog šampona. Koristio sam već antibiotike, clindamycin, tablete i sl. Čak sam koristio i neke skupe šampone i gelove za tuširanje, isprobao sam sve baby šampone, i nema pomaka. Kada sam na suncu jedino od toga malo prestane... Neznam što da više koristim za tuširanje kada od svega dobivam alergiju. Mislim da sam alergičan na sve te kemikalije. Također, i kada perem zube, nekad mi se zna raskrvariti zubno meso, kreme mi pak maste kožu i dobivam prištiće. Neznam više čime da se perem. Pročitao sam da je to moguće od nekih sulfata i raznih čudnovatih sastojaka kozmetike koji su pod upitom zdravstvene organizacije jer su možda otrovni!
Što mi preporučujete da koristim za kupanje, a i da nema tih čudnih sastojaka, jer ako mi tako kožu iritira, pitam se što mi radi organizmu iznutra??! :S

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.07.2012. 00:55

Ako Vam baš svi šamponi i gelovi smetaju, jedino rješenje je da pređete na tuširanje samo s vodom.