Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


ispadanje kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zage

27.03.2012. 14:50

postovani doktore
rodila sam prije 7 mj i kosa mi je pomalo ispadala sto je i normalno poslije poroda.Ali zadnja 2 mj je to postalo nenormalno,dlaka je stanjena i lako puca
a dovoljno je da jednom predem rukom kroz kosu pa da mi ostane puna saka dlaka.nemam peruti i ne koristim lijekove,ali me takoder uzasno svrbi koza iza lijevog uha koja se
crveni,ali samo na tom mjestu.koristim Fitoval sampon protiv ispadanja jer sam mislila da ce pomoci ali nista od toga.Mislila sam da je problem u nedostatku
zeljeza,ali je nalaz pokazao da je zeljezo u redu.Molim vas recite mi sto da napravim da rijesim to stanje,jer me strah da cu uskoro ostati bez kose.
HVALA

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

28.03.2012. 09:30

Bilo bi dobro da napravite dodatne pretrage da se isključe drugi uzroci opadanja kose osim postporođajnog gubitka vlasi (npr. učiniti hormone i antitijela štitnjače). Također, preporučio bih da napravite trihogram koji će pokazati o kakvom obliku opadanja je riječ, te o težini poremećaja.

ivanamaslacak

18.05.2012. 09:55

Poštovanje,
Moj problem je u jako lošoj, tankoj kosi...ukratko, pila sam Diane nekih 3 godine zbog problema sa licem i prestala sam ih piti ima više od godinu i pol dana. Od kada sam ih prestala piti sami se problemi nanizali: pojačano mašćenje kose, pa opet prištići da bi mi na kraju kosa došla do toga da mi se na nekim dijelovima vidi skroz tijeme (prednji dio pogotovo). Meni kosa pojačano ne ispada ali jednostavno kao da na nekim mjestima ne raste više i kao da se povlači. Išla sam u dermatologinje i rekla mi je da iman blaži oblik androgene alopecije, kao nasljedno od majčine strane jer su mi ujčevi pročelavi. Inače, svi nalazi su mi uredni, hormoni i štitnjača sve ok. Jedino nisam vadila krvnu sliku pa da li vi mislite da bih to trebala još poći vadit (jer mi nitko nije napisio, ni dermatolog ni ginekolog) i koliko bih mogao utjecati nedostatak nekih od vitamina i minerala na moje stanje? Nekako mi je čudno da mi se ta alopecija pojavila odjedanput, inače iman 24 godine i jako puno sam pod stresom. Koristim minoxidil 5% i što mislite da ga nastavim koristiti jer piše da je samo za muške? Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.05.2012. 15:15

Od nalaza bih još napravio Fe (željezo) i Zn (cink). Ostalo, mislim da nema potrebe. Ako će ti nalazi biti uredni, moglo bi se raditi o androgenoj alopecii (ženski tip). Minoxidil je sasvim uredu, ali možda ipak 2%.

lamanoski

29.06.2012. 09:10

Jas sam iz makedonije i slucajno sam naiso na ovaj forum,Imam 22 godina i vec duze vreme imam probleme so opadanje na kosu i ocigledno e deka imam androgena alopecija i koristio sam sve i svasta i nisto nie pomoglo i pre godinu dana sam naiso na pilfud 5% i koristio sam godinu dana i imao sam dosta dobar rezultat ali neko mi je reko da ako se koristi duze vreme mozes da imas probleme so muskost odnosko so (namaljena kolicina sperma,ili namaljen interes za zene i sl)koliko je tocno ova.Sad ne koristim vec 2 meseca i kosa mi se oped proredvila.Ikoi se drugi negativni efekti iz minoxidil ?Sad koristim ketoconazol sampon dali e dobar?
Sad dali ponovo da pocnem da koristim minoxsidil 5% ili?
Dali je bezbedan da se koristi?
Ikoliki su sanse da ima negativne efekte vo odnos na muskosti?
pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.06.2012. 22:35

Ako niste imali problema za vrijeme korištenja minoxidila tijekom godine dana, nećete ga imati niti ako ga koristite dalje. On djeluje na porast kose samo dok se koristiti, te preporučam da ga ponovo počnete koristiti. Ketokonazol šampon Vam neće pomoći za sprečavanje opadanja kose.