Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Koža na licu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Goran

06.02.2002. 15:03

Koža mi je osobito na nosu i licu izpod očiju crvenkasta,nekad više,nekad manje.Smeta mi jer se jako vidi linija između podočnjaka i lica.Čelo i drugi djelovi glave su nešto bolji,ali mi je i prednji (čudno,a zadnja polovica vrata je normalna) deo vrata isto prilično crvenkast.Osobito se to vidi poslje tuširanja.Inače imam srednje svetlu put,ali ljeti nemam večih problema sa suncem.Ove godine prilično sam se puno izlagao suncu (trening preko ljeta vani),pa me je i sunce opeklo po licu,ali mi se koža nije oljuštila,to me se činilo čudnim.Koža po cijelom tijelu jednake mi je boje,samo su mi ti predjeli problematični.Osječam da mi je koža vruča na tim dijelovima što su crvenaksti,ponekad imam osječaj kao da gorim.Do tih je izmjena došlo u roki 1-2 godine,prije nisam imao problema sa kožom na licu.Imam i prilično suhu kožu.Da li postoje neka maziva ili nešto slično?

Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru!

Goran

Mr.sc.dr. Branka Marinović

06.02.2002. 21:44

Promjene koje opisujete mogu biti različitog uzroka. Jedna od mogućnosti je da se radi o seborojičkom dermatitisu (odnosno promjeni kože koja je posljedica poremećenog rada žlijezda lojnica), druga mogućnost je da se radi o nekoj od dermatoza iz skupine alergijskih bolesti kože. Za postavljanje dijagnoze biti će neophodan pregled dermatologa.