Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Kozna bolest, hipopegmentacija,svrbez


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Marko

21.01.2005. 12:08

Ima 19 godina i aktivno se bavim plivanjem vec 13 godina. Srednju skolu sam pohadao u americi, i u zadnje dvije godine tamo na kozi mi se pojavila neka bolest. Prvo je pocelo sa bijelim isusenim tockicama u podrucju ispod pazuha. Takoder je pisutan i dosta iritantan svrbez.Lokalni doktor mi je davao kreme na bazi kortizona koje su ublazavale svrbez ali tocke nisu odlazile. Postepeno su se e tocke razvile u mrlje i rasirile po vece dijelu prsa i cak malo po ledima. Probao sam dosta hidratantnih i anti alergijskih krema, te i jednu antimkoticnu. Takoder sam prije mjesec dana posjetio dermatologa na zagrebackoj salati. Poslao me na testiranje wood UV lampom ali nalazi su bili negativni. Posto nije znao sto mi je, dao mi je kremu belobaza, i preporucio Eucerin gel za tusiranje, i rekao da dodm za mjesec dana. Poput kortizona, belobaza mi samo hladi kozu i umiruje svrbez, ali bijele mrlje su i dalje tu i nakon svakog tusiranje neugodno svrbe. Zaboravio sam spomenuti da sam cak bio i kod privatnika koji prakticira alternativnu biolosku meicin. On mi je rekao da je to uzrokovano ostecenjem jetre i losom prehranom, ali lijek koji mi je dao po vrlo skupoj cijeni, nije bas pomogao. Vise neznam sto da radim, posto mi se cini da medicina nema odgovora za ovu bolest. Svaka pomoc je dobrodosla.

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

24.01.2005. 09:28

Medicina ima odgovor za većinu bolesti tako i za vašu.Moglo bi se radititi o gljivičnoj bolesti Pityriasis versicolor ili virusnoj bolesti Pityriasis rosea.Sve se bolesti liječe i bezopasne su.Za njegu koristite Bepanthen intesiv losion dok ne posjetite dermatologa da se vidi o čemu se radi.Svakako pri pranju na kožu ne stavljajte ništa i kožu nježno sušite glatkim ručnikom jer u protivnom bolest bi se mogla pogoršati.

Ljubica

05.02.2005. 17:29

moj sin ima 23 god. i dali su mu diagnozu PITYRIASIS LICHENOIDES,posle svi krema i tableta njemu nista bolje,sta da radimo da bi to proslo.
POZDRAV