Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


kutana mastocitoza


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

paula-g

15.12.2010. 22:36

Postovanje!
Molim vas dali mi mozete tocno reci sto je to kutana mastocioza i dali je opasna?HVALA

Maja Ceković, dr. med.

18.01.2011. 20:00

Mastocitoze su skupine bolesti koje obilježava nakupljanje većeg broja mastocida u koži i potkožnom tkivu. Uzrok bolesti nije dovoljno poznat. Najčešće se javlja u ranoj dječijoj dobi i često spontano nestane. Simptomi bolesti su svrbež, urtikarija i crvenilo kože.

paula-g

20.01.2011. 23:25

Postovanje!Moja sada stara 1god.djevojcica ima cijeli svoj zivot,tj.3 sata nakon poroda crvena fleke po cijelome tijelu.Bila je 2 tjedna na Šalati gdije joj je data dijagnoza kronicna urtikarija.Do svojih nekih 8 mj konstantno ima flekove,dok sada bude i po 5 dana da bude skroz cista,nijedne flekice nema,pa opet sve ispocetka,Dali to znaci da to njoj polako vec izlazi ili?I dali se mogu raditi nekakve pretrage da se tocno ustanovi dali je to to,jer na salati mi o kutanoj mastocitozi nikada nitko nije spominjao,Izvinjavam se na ovako poduzem objasnjenju i pitanjima ali ja sam samo jedna zabrinuta mama!HVALA

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

21.02.2011. 16:15

Po svemu što ste naveli kod Vašeg djeteta se vjerojatno radi o kroničnoj urtikariji. Nema razloga sumljati u dijagnozu postavljenu na Šalati.