Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Kvržica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Petra

02.02.2005. 17:25

Dan uoči menstruacije napipala sam kvržicu s vanjske strane male stidne usne. Veličine je zrna papra i takav je osjećaj - kao da je neka tvrda kuglica unutra. Ne boli na dodir i umjereni pritisak.

Bojim se da se ne radi o nekoj spolnoj bolesti - iako nisam imala spolnih odnosa bez prezervativa?! Zadnji odnos bio je 40 dana prije nastanka kvržice.
Isto, zabrinuta sam da nije posrijedi kakav tumor.

Inače, nikad nisam imala neku spolnu bolest, a zadnji pregled kod ginekologa bio je prije 3-4 mjeseca i sve je bilo u redu.

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

03.02.2005. 01:29

Najbolje bi bilo da odete kod dermatologa da se vidi o čemu se radi.Nekad se spolne bolesti prenesu unatoč prezervativu a potrebno je isključiti sve kontakte unazad 40-60 dana.Pogledajte kod vašeg ( vaših ) patnera za slične smetnje.Tumor sigurno nije.

Petra

03.02.2005. 14:52

Hvala na odgovoru. Je li u redu da odem ginekologu? Ako je riječ o spolnoj bolesti, o kojoj bi se moglo raditi, obzirom na opis?
Postoji li i neka druga mogućnost nastanka kvržice? Inače se osjećam dobro.

U pitanju je samo jedan partner i mislim da on nema nikakve smetnje, a održavali smo odnoste tijekom 10, 11 i 12. mjeseca prošle godine.

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

04.02.2005. 08:59

Dermatolozi se bave uz kožu prvenstveno i spolnim bolestima stoga smatram da je dermatolog bolji izbor pogotovo ako se ne radi o spolnoj bolesti. Ima čitav niz uzroka i stanja nastanka kvržice pored eventualne spolne bolesti koja je manje vjerojatna.

Petra

04.02.2005. 10:34

Hvala na odovorima!
Bila sam ipak kod ginekologa i ispostavilo se da je riječ o običnom prištiću (nisam znala da može nastati i na tom mjestu?!?)...i da nema razloga za paniku.