Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Pomozite


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Anita

16.01.2005. 19:30

Postovani,
zamolila bih Vas da mi pomognete u odabiru kreme jer mi je lice podivljalo.Inace, imam ni sama ne znam kakvu kozu lica,na izgled izgleda suha po obrazima,ali tokom dana se sjaji.Oko nosa imam puno mitesera i po obrazima,da li je to zbog suhoce?Koristila sam od Avene Cleanance,al mi nije nista znatno pomogla cak kao da se od nje jos vise sjajim.Ponekad mi iskoci pristic,al ga namazem aknitol losionom i brzo se posusi.Najvise me smetaju ti miteseri i sjaj pogotovo krajem dana.Takoder su mi vidljive zilice po licu sto mi je kozmeticarka rekla da su isto od suhoce.Ne znam koju kremu da koristim,dal onu za masnu,suhu,mjesovitu,problematicnu?Kakvu?Molim Vas pomozite!Normaderm od Vichy-a takoder mi je bio presuh.Možda neku od Uriage?Puno Vam se zahvaljujem i srdacno Vas pozdravljam!!!!

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

16.01.2005. 22:16

Kapilare ne nastaju zbog suhoće kože nego zbog izlaganja suncu, ženskih hormona ili zbog rosaceje.U svakom slučaju daju se uspješno ukloniti.Miteseri ne nastaju zbog suhoće nego zbog više faktora.Svakako vama je potrebno čišćenje lica i terapija protiv mitesera koja će smanjiti pore i priječiti nastajanje mitesera te sjaj kože.T zonu čistite od Bioderme s vodicom za masnu kožu a ostali dio lica s H2O sensibio s tupferom da samo prebrišete bez ispiranja.Za početak probajte od Eucerina intesiv kremu ali ne na T zonu.Posjetite dermatologa da vam prepiše recept za kremu protiv mitesera jer je možete samo tako kupiti.Nakon terapije vaše lice će biti manje masno te će možda trebati mazati i T zonu tj. masniju kremu koristiti.

Anita

17.01.2005. 13:40

Puno hvala i jos jedno pitanje da li mi losion s klindamicinom moze pomoci u mom slucaju?

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

17.01.2005. 23:05

Dostatan je Aknitol za akne samo inače puno je bitnija terapija protiv mitesera jer time se spriječava nastanak akni koje nastaju pucanjem mitesera.

Ivan

04.02.2005. 20:03

Poštovani doktore molim vas da mi odgovorite na nekoliko pitanja u vezi sa aknama, ja sam srednjoškolac i imam veliki problem sa aknama, osječam se veoma nesamopuzdano otkako ih imam i stvarno ne znam šta da uradim, zanimame da li je istina da šećerni proizvodi stvaraju akne, i možete li mi odgovoriti koji to proizvodi stvaraju akne i koji su proizvodi naj dijelotvorniji protiv akni, ja sam koristio neke proizvode od ljekarnika što je on napravio, ali ne pomažu i što mislite na uporabi antibiotika? Puno hvala!