Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


masna koža, prištći, akne, ožiljci, mrlje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

očajna

17.05.2008. 22:30

Imam problema sa masnom kožom, prištićima , ožiljcima i mrljama po tijelu ( leđa, ramena, dekolte) , ali u zadnje vrijeme i po licu što prije nisam imala i neznam koji tretman bi mi mogao pomoć!

Napravila sam nedavno tretman dekoltea s laserom, ne znam kako se zove laser, ostavlja bijele kockice na površini kože i poslije toga se drži led oko pola sata!
Ništa posebno se nije promjenilo, samo mi se nakon toga oljuštila površina kože!

Zanima me dali bi mi kemijski piling ili dermoabrazija više pomogli u borbi protiv prištića? radiovalovi? tablete? Zanima me trajno riješenje!


Hvala!

Dr. sc. Ivana Nola, dr. med.

13.06.2008. 20:55

Više puta za terapiju akne laser i nije najbolji izbor, kao i za mnoge druge probleme.
Laser se korisiti za one probleme na koži koji klasičnim tretmanima je dokazano da se ne mogu riješiti.
Za Vaše probleme, treba kompleksnija terapije,: rješavanje masne kože, potom prištića, a nakon toga mlja i eventulano ožiljaka (ako je tip ožiljaka koji se uopće može smanjiti)
Laseri nisu čudesni i genijalni aparat kakvima se više puta prikazuju. Tu treba biti vrlo oprezan i poštivati slijed rješavanja problema.
Morate se javiti dermatologu koji će Vas voditi, a od Vas se zahtijea strpljenje, jer imate više problema koji se "jednim udarcem" ne mogu riješiti. Pomoć sigurno postoji.

lana-mm

07.05.2009. 21:40

Imam 31. god. i masnu kožu sklonu miteserima, ali akne mi se do sad (osim u pubertetu, ali ni tada ništa dramatično) nisu puno pojavljivale. Nedavno sam operirala ciste na jajnicima i zbog endometrioze nakon operacije ginekolog mi je preporučio kontracepcijske pilule kao vid liječenja. Najprije sam 2 mjeseca uzimala Logest, ali su mi se na bradi pojavili brojni crveni i bolni (uglavnom potkožni) prištevi. Kad sam to i još neke druge neželjene nuspojave prijavila ginekologu, prepisao mi je Yasmin, jer on navodno dobro djeluje na akne. Nakratko se problem s aknama primirio, ali sada opet, nakon 2 mj. pijenja tableta lice opet divlja. Akne mi ostavljaju ljubičaste mrlje, što nikada prije nije bio slučaj. Više ne znam kome da se obratim s obzirom da je problem s aknama očito povezan s kontr. pilulama koje iz zdravstvenih razloga moram piti. Ima li koristi opet ići ginekologu (bojim se da će i druge tablete imati isti učinak) ili da se obratim dermatologu? Da li bi mi bilo pametno ići kozmetičarki na čišćenje lica ili/i na tretman laserom? Kome da se obratim?
Unaprijed hvala na odgovoru.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.05.2009. 14:10

Mislim da se trebate obratiti dermatologu. Ne vjerujem da su kontraceptivne tablete uzrok Vašim promjenama. Odlazak kozmetičarki treba odgoditi do pregleda dermatologa, a laserski tretman nije za Vaš slučaj.

danijela_

10.06.2010. 16:35

imam ogromnu molbu ! molim vas dajte mi neki savjet kako da se rjesim hrapave koze na licu, malih sitnih pristicaa koji stalno izbijaju .... ne izgleda to pretjerano strasno ali uz to me muce tamne mrlje po licu od pristica koje se ne mogu prekriti ni puderom sad lice mi ne upija kremu a onda ni puder ne mogu stavljati, muci me taj problem vec godinu dana. vjerovatno mi pristici izbijaju zbog stresa i jer ih stalno diram rukama . ovo je preraslo u ogroman kompleks i cak ponekad ne izlazim iz kuce jer mi lice izgleda uzasno... puno mrlja i onda jos k tome i pristici sad((( imam 20 godina, znam da je normalno da se pristici pojavljuju ali kak da se rjesim svega toga i da mi koza napokon bude zdrava i ujednacen ten.

mala_plav

26.11.2010. 15:31

imam 19 godina i 0d 14 godine imam problema sa aknama na licu na pocetku sam imala jako veliku upalu na licu i toga sam se jedva rjesila nakon toga su se pojavvljivali VELIKI I MALI pristici i toga sam se rjesila uz dermatolosku pomoc i sada su mi ostale mrlje i oziljci i sitni miteseri na licu i sto god da pokusavam nista mi ne pomaze ni dermatolog ni nista pocela sam koristiti aknet losijon sa clindamicinom ali i to bas ne pomaze i neznam vise sta da radim kako da se toga rjesim molim za pomoc unaprjed HVALA

Jelena29

06.12.2010. 10:40

Molim Vas za savjet, imam 29 godina, i problem s aknama na jednoj strani lica. Rodila sam prije dva mjeseca, i u toku trudnoće u jednom periodu sam imala strašnih problema s tom desnom stranom (pretpostavljm hormoni) i onda je sve bilo super. Sada ponovno užas, crveno upaljeno, radi se o desnoj strani...Imam gastritis inače, pa neznam da li je moguće da se situacija sa želucem opet pogoršala pa moram na gastroskopiju, ili da još pričekam radi hormona...Na početku trudnoće sam bila kod dermatologa , dr. mi je prepisala neke kreme s kiselinama, poboljšanja nakon desetak dana nije bilo, i ja sam prestala koristiti s obzirom na trudnoću te sam odlučila to ostaviti dok ne rodim, molim Vas za mišljenje, unaprijed hvala

Maja Ceković, dr. med.

18.01.2011. 20:01

Kod Vas se najvjerojatnije radi o aknama kod kojih prevladavaju komedoni. U tim slučajevima pomažu keratolitičke kreme koje će ukloniti hrapave rožnate promjene. (Effeclar K, Bioderma Sebium AKN kreme). Najbolje je da se obratite dermatologu za pomoć.

Maja Ceković, dr. med.

18.01.2011. 20:01

Mrlje i ožiljci od akne na licu najbolje se mogu ukloniti laserom. Izbor lasera i duljina oporavka ovisi o vrsti i dubini ožiljka. Ovi tretmani se provode isključivo u zimskom periodu.

Maja Ceković, dr. med.

18.01.2011. 20:01

poštovana Jelena, Iz Vašeg pisma se ne vidi da li dojite ili ne. Ukoliko dojite, moguća je lokalna terapija samo nekim preparatima, a ukoliko ne dojite, uz širi izbor lokalne, moguća je i peroralna terapija.

Jelena29

29.03.2011. 13:50

Poštovani, hvala na odgovoru, situacija je ovakva...ponovno sam bila na gastroskopiji i gastritis je tu ali GERB je kritičniji i pogoršao se...pila sam Nexium, i bilo je kao malo bolje, međutim sad opet kaos...dojila sam dva mjeseca, sad je 6 mjeseci od poroda...ne znam dali bi išla vaditi hormone, toliko me to frustrira da mi se plače, pogotovo jer je samo na desnoj strani, a dermatologica je otišla privatno, a to si trenutno ne mogu priuštiti.. sad Drugog dermatologa DZ Črnomerec trenutno nema..

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.03.2011. 13:35

Ne morate ići kod dermatologa samo u DZ. Možete se javiti i u K.B. "Sestre milosrdnice" ili KBC "Zagreb". Vjerojatno Vam treba peroralna terapija tetraciklinima.