Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


opadanje kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sandra

07.10.2003. 10:51

Draga doktorice,
vec duze vrijeme imam problema sa opadanjem kose.Prije par godina ustanovljeni su mi policisticni jajnici sa povisenim testosteronom.Koristila sam diane 35 i androcur 10, kao i regaine 2 % 11 mjeseci, zatim sam ljetos napravila pauzu 2 mjeseca i sada ima vec 3 mjeseca kako koristim istu hormonsku terapiju. Medutim, ova 3 mjeseca mi uzasno opada kosa, cak po 300 dlaka dnevno.
Draga doktorice, neznam da li je moguce da su tome uzrok diane 35 i androcur 10 ili je problem psihicke prirode, jer ja vise nisam u stanju na nista drugo da mislim osim na kosu.Ujurto cim se probudim gledam jastuk, brojim opala dlake , izbjegavaju me prijateljice jer pricam samo o kosi i non stop placem.Bojim se da cu ocelaviti, jer i ovako mi je dosta prorijedena kosa.
Molim vas za vas iskren savjet?

mr.sc.dr. Suzana Ljubojević

14.10.2003. 05:28

U jesenskim mjesecima inače kosa jače opada! No normalno (dozvoljeno) ispadanje je 50-100 dlaka dnevno! Policistični jajnici mogu biti jedan od fokusa pojačanog opadanja kose. Nuspojave u vidu opadanja kose nakon primjene navedenih lijekova nisu mi poznate. Naime navedeni preparati se mogu koristiti za liječenje pojačanog opadanja kose (u posebno indiciranim slučajevima)!
Savjetujem Vam pregled u Trihološkoj ambulanti (Ambulanta za kosu) Klinike za kožne i spolne bolesti, Šalata 4, Zagreb. Kod Vas bi bilo dobro napraviti trihogram-mikroskopski pregled korijena dlake, da se vidi o kakvoj je vrsti opadanja kose riječ. Prije pretrage kosu ne prati tjedan dana. Trihološka ambulanta u Klinici radi svaki petak.