Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


opekotina


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

12.05.2007. 14:30

Poštovani, pocetkom 3.mj sam se opekla (pegla) i jos uvijek mi je na tom mjestu koza svjetloruzicasta a po rubovima nekako svjetlosmedja. Bojim se da sam nesto krivo napravila pa da ce mi tako i ostat. U pocetku sam mazala melemom, a sad zadnjih mjesec dana mazem naizmjence sa ribljim uljem navecer, po danu bepanthen masti i bepanthol losionom. Ima li nade?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

15.05.2007. 11:30

Mažite kožu Bepanthen losionom, te striktno izbjegavajte izlaganje suncu još nekoliko mjeseci (koristite zaštitne faktore veće 30). Ukoliko se budete izlagali suncu postoji rizik nastanka hiperpigmentacija- što je kod vas na rubu i prisutno). Uz ove mjere koža će se regenerirati u potpunosti za nekoliko mjeseci.

16.05.2007. 22:15

Puno hvala na odgovoru. Nastavit cu bit uporna. Samo me jos zanima (mozda malo glupo pitanje) kod krema za suncanje sa zastitnim faktorima, ima li ikakve veze ako se ostavi deblji sloj kreme na kozi ili je zastita svejedno ista?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.05.2007. 10:20

Važno je utrljati kremu. Nije potreban debeli sloj.