Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


osipanje podlaktice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sonia_mi

08.04.2008. 09:45

poštovani,
već neko duže vrijeme, nekoliko mjeseci, dešava mi se da nakon što su mi ruke izložene detergentima ili sredstvima za čišćenje podlaktice, donji dio, mi se ospu crvenilom, kao da lagano natekne i užasno pecka.
nakon što se crvenilo povuće ostaju sitne crvenkasto/smeđe točkice koje nestaju nakon 10ak dana.
sad su već konstanta.
a u zadnjih nekoliko dana crvenilo i peckanje pojavi se ničim izazvano.
kao npr. sada kad tipkam, a podlaktice mi nisu u kontaktu s ničim. a posebno me zabrinjava peckanje i crvenilo koje mi se pojavilo nekoliko puta zadnjih dana kod kupanja dječice, tj. u kontaktu sa dječjim šamponom.
a nakon dužeg perioda željela sam koristiti anticelulitnu kremu i apsolutno svaki dio tijela koji je bio izložen je pocrvenio, žarko, i peklo je nekoliko desetaka minuta. kao da gorim.
tu istu kremu sam već koristila.
što bi mogao biti mogući razlog izbijanja ovakve reakcije i što mogu učiniti??
najviše me zabrinjava reakcija na podlakticama, koje su sad već konstantno prepune sitnog osipa, grubog i lagano ispupčenog na dodir, pogotovo što je odreagirala na dječji blagi šampon.
zahvaljujem

Sonia_mi

08.04.2008. 21:00

dodala bih još samo da cijele zime po kući nosim kratke rukave, a sva ostala roba je isključivo pamuk. pogotovo koja je u direktnom kontaktu sa kožom.

Dr. sc. Ivana Nola, dr. med.

16.04.2008. 22:45

Poštovana,
unatoč ovako detaljnom opisu,, svakako je potreban i pregled dermatologa, jer terapija se može odrediti na temelju kliničke slike.