Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Oticanje i osip ruku i nogu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Toks

13.07.2016. 08:35

Pozdrav,

pojavljuje mi se na tijelu otok i osip, ruku, stopala ili debelog mesa. Otok je gotovo uvijek popraćen osipom, te dijelovi tijela otiču nasumce, nekad šake sa podlakticom, nekad stopala do gležnja, a nekad debelo meso i nikad obje strane tijela. Otok nije bolan na dodir, samo je smanjena motorika natečenog dijela (npr. nemogućnost stiskanja šake kad je natečena). Osip ne svrbi niti je bolan.
Oticanje se pojavljuje 3-4 puta godišnje, traje od 2 do 3 dana i prođe. Najprije prođe onaj dio koji je prvi nateknuo (npr. ako ide od šake do lakta prvo splasne šaka pa tek onda podlaktica).
Molio bih Vas savjet kome se obratiti za pregled te daljnju dijagnostiku i liječenje, ili neku konkretnu dijagnozu ukoliko je moguće dati istu iz pruženog opisa. Unaprijed se ispričavam ukoliko je molba neprimjerena pošto sam svjestan da Vam je otežano davanje mišljenja bez direktnog pregleda.
Od jutros je krenuo lagani otok dijela podlaktice kod lakta praćen osipom pa mogu poslati eventualno fotografiju.
Također se ispričavam ukoliko sam promašio forum te ovo ne spada pod dermatologiju prema Vašem mišljenju.
Hvala i lijep pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

13.07.2016. 11:30

Vjerojatno se radi o alergijskim promjenama te bih preporučio pregled i obradu u Alergološkoj ambulanti u nekoj od Klinika.