Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Otok glansa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

stars123

29.09.2015. 09:50

Molim vas mozete li mi odgovoriti na sljedece pitanje,totalno sam zbunjen i ne znam sta da radim?
Imam na glavicu tocnije na njegovom rubu otok ( oko 2cm ) koji se postepeno konstantno siri. - Pa mene zanima dali je to bolest tkzv. ` balanopostitis`,ili je nesto drugo i kolika je vjerovatnoca za karcinom,odnosno dali je to,to? Taj otok se ne povlaci ni pod uticajem krema Bempantem i Kanesten. Kad-kad ali vrlo rijetko pre rijetko me malo to zaboli,a nekad me too vise kao da bocka ili zari. Nema nekog specificnog mirisa,niti svraba. Samo na dodir djeluje mi kao kruca regija o odnosu na okolnu koju nije taj otok zahvatio, i ta lezija djeluje mi isto kao balon prstom dirnes,malo upres,prst se udubi. I na taj dodir nisam osjetio da je neka tipa recimo bradavica kao tvrda masa koja se ne moze stisnuti.
- A uz to navedeno,1-2 puta mjesecno javi mi se neki bjeli iscjedak kada uriniram i to me pece. Uradio sam mastrubaciju radi provjere dali ima krvi u sjemenu i nisam ju nasao.
- I još da pridodam tomu da sam uradio poodavno cirkumciziju.
Molim vas recite mi u cemu je taj problem,kako da to saniram tu oteklinu jer vidim da se sama od sebe ne povlaci,sta da radim? - Dali bi bilo dobro punkcijsku biopsiju izvesti na toj leziji? Svaki savjet jeod koristiv i dobro dosao. - Hvala unaprijed na odgovoru i na razumjevanju.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.09.2015. 16:30

O karcinomu se sigurno ne radi. Mislim da neće trebati niti punkcijska biopsija. najbolje bi bilo da se javite urologu na pregled, jer se nešto pobliže ne može reći napamet.

stars123

29.09.2015. 23:40

A odokativno po Vašem mišljenju,našto bi to najprija moglo upućivati ...?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.09.2015. 15:20

Napamet Vam ne mogu reći.