Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Svrab po koži - plikovi?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

TheMAKI

29.01.2014. 23:10

Pozdrav.

Prije nekog dužeg vremenskog perioda (mozda nekoliko mjeseci) primjetio sam da me koža u nekim trenutcima počinje užasno svrbiti, a na tim mjestima mi se stvore nekakvi 'plikovi' i mjehurići crvene boje koji svrbe. Oni se pojavljuju u neravnomjernom vremenskom roku, ponekad me svrbi pola minute, minutu, par minuta, i onda se smiri, samo što koža bude malo izritirana od svraba, no mjehurići (nisu to mjehurići, nisu šuplji, ali kao nekakav osip) se povuku i koža bude normalna. Najčešće me taj svrab uhvati tijekom sna ili dok vršim veliku nuždu. Ne pojavljuje se uvijek prilikom tih aktivnosti, ali zna se javiti. Tijekom sna me najčešće svrbi unutarnja strana bedara, dok pri velikoj nuždi najčešće lopatice, podlaktica itd. U nekim slučajevima me počne svrbiti dok radim neku aktivnost, neovisno koja bila.
Da li to može biti zbog nekakvih crijevnih parazita ili su to pak simptomi šećerne bolesti?

Zahvaljujem i nadam se brzom odgovoru!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.01.2014. 10:10

Mislim da se ne radi o šećernoj bolesti ili parazitima. Prvo treba utvrditi kakve promjene imate i postaviti dijagnozu. O tome ovisi daljnje postupanje.

riciboy

26.09.2015. 21:35

Nasao sam temu koja je najblize mom pitanju, da ne bih otvarao novu.
Desava se redovno posle svakog tusiranja, sva koza pocne da svrbi, grb, ramena, ruke , grudi, noge. To se desava i na letovanju. Nema nikakve promene na kozi, samo svrab koji za pola sata -sat polako prestane. Menjao sam gelove i sapune za tusiranje, i svaki put isto. Sada mi se to desilo najekstremnije do sada sto me navelo da vam pisem.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.09.2015. 05:05

Za Vaš problem nema učinkovitog rješenja.