Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14398

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


ožiljci od elektroepilacije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

pebbles

08.05.2009. 22:25

Poštovani doktore!
3-4 dana prije uskrsa bila sam na poslijednjem tretmanu elektroepilacije obrva, do sada sam kod iste kozmetičarke obavila 7-8- tretmana i sve je bilo uredu, međutim od zadnji puta su mi ostale plitke udubine koje su drukčije pigmentirane (da ne kažem ožiljci) očajna sam ne znam što da radim, mažem svaki dan (već tjedan dana contractubex gelom) ne vidim neki pomak. Molim vas dajte mi prijedlog kako da ih uklonim, s obzirom da nisu duboki i veliki (točke promjera 1mm, a duboke ni toliko), nadam se potpunom nestanku! spremna sam sve poduzeti da ih se riješim!!

Očajna

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.05.2009. 14:10

Smeđkaste pigmentacije u ožiljcima će s vremenom izbljediti, da to bude brže važno je striktno štititi se od sunca u ljetnom periodu (korištenje kreme s faktorom 50+). Ako promjene budu i na jesen, dolaze u obzir kreme za izbjeljivanje. S točkastim ožiljcima, biti će mnogo teže (postoji velika mogućnost da će ostati). Za pokušaje njihova otklanjnja potreban je pregled, da se vidi može li se nešto učiniti.

pebbles

25.05.2009. 20:50

rupice nisu duboke već manje od pola milimetra!! stvar je u tome što su široke (na nekim mjestima i oko 3-4 mm)
zanima me mogu li koristiti retina A kremu i koliko bi mi ona bila od pomoći? željela bi prvo probati s njom pa onda na laser ako bude moguće...
hvala unaprijed!
P.s. ispričavam se na postavljenju nove teme, imala sam problema s podtavljanjem ove - pa nisam znala da uopće i postoji, a kamoli da ste mi odgovorili. Lijep pozdrav!

pebbles

05.06.2009. 22:30

bila sam kod dermatologa, rekao je da će pigmentacije vjerojatno nestati u roku od 6 mjeseci. ožiljci su duboki oko pola mm, zanima me mogu li nekom metodom (dermoabrazijom,kiselinama) izravnati sa ostatkom kože? najviše me muče te male udubine...možete li mi reći kolika je sposobnost kože da se obnovi sama od sebe,tj. da sama ublaži trenutno stanje? (to pitam jer vjerujem da su ovo još uvijek aktivni ožiljci s obzirom da je od tretmana prošlo 8 tjedana, još uvijek su dosta pigmentirani i sl...)

ivkka

14.07.2011. 00:50

Poštovana, i ja se spremam na tretmane elektroepilacije pa me zanima u kojem si salonu to bila?

Hvala!