Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Potkozni cir


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Jasminjasmina

19.06.2015. 21:50

Postovani! Na straznjicu u dijelu gdje se spaja noga i straznjica imam nesto nalik vecem pristicu al je potkozno i ne boli. Na dodir osjetim nesto poput male kuglice pod kozom. Tako stoji vec par mjeseci. Sto mi je ciniti? Hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.06.2015. 14:50

MIslim da ne trebate ništa činiti jer je riječ o benignoj tvorbi koja će se možda i sama povući. Ako se to ne dogodi, dolazi u obzir kirurško odstranjenje iz estetskih razloga (medicinskih vjerojatno nema).

Donat_MG

13.07.2015. 22:05

Poštovani,
Prije nekih dva tjedna na leđima (gornji dio, par centimetara od pazuha) mi se pojavilo nešto što sam pretpostavio da je potkožni prišt. Nije stvarao probleme tako da sam gotovo zaboravio na njega, ali prošle nedjelje se jako upalio. Znatno je narastao, bio tvrd kao kamen (ali i dalje sve ispod kože) i izuzetno jako bolan i na najsitniji dodir. U ljekarni su mi preporučili "crnu mast", a kako kod kuće imam bivacyn mast rekli su mi da je i to u redu i da mogu kombinirati tj. malo mazati jedno a malo drugo. Također, tu i tamo sam malo premazivao s medicinskim alkoholom.
Stvar se odmah poboljšala, a do utorka (prošlog) je bilo puno bolje. Međutim, tu je stalo. Smanjilo se, ali je veće nego što je bilo na početku. Nije onako tvrdo više, nije jako bolno (gotovo uopće nije, samo ako malo jače stisnem), no sad se eto već 5-6 dana više ne "popravlja", iako tretiram i dalje na isti način, možda tek nešto manje nego u početku kada je bilo baš jako bolno i veliko.
Imate li kakvu preporuku ili savjet, da li da nastavim mazati, da li da izbacim nešto od navedenog, probam nešto novo, učinim nešto drugo...?
Puno hvala na odgovoru i lijepi pozdrav!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

13.07.2015. 23:45

Nakon takve upale (vjerojatno furunkul), može zaostati, kroz nekoliko tjedana (pa i mjeseci), takva potkožna tvorba. Mehaničke manipulacije (istiskivanje) izbjegavajte. Ako tvorba ne prođe za nekoliko tjedana, javite se liječniku.