Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


PRAVILNE OKRUGLE FLEKE IZNAD RAZINE KOŽE


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

socrad

05.05.2016. 09:55

poštovani, unazad par dana na desnoj podlaktici mi se pojavilo par crvenih fleka, koje izledaju kao da mi je na ruci netko ugasio opušak cigarete. pravilnog su okruglog oblika, sa vodenastim sekretom u sredini, koji se pretvara u krastu. nakon tri dana se ista pojavila na vratu, a danas na nozi. bila sam kod lijecnice opce prakse međutim rekla je da ce proci i da ju s nicim ne tretiram, s druge strane pijem Cefalin jer sam se prehladila, a danas se flekica pojavila i razvija na nozi. nocas sam na ruci osjetila lagani svrbež. fleke su promjera 10mm. Molim Vas odgovor jer sam vrlo zabrinuta s obzirom na sirenje iako pijem antibiotik.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.05.2016. 15:55

Na temelju Vašeg opisali i onoga što ste napisali, ne mogu Vam niti približno reći o čemu je riječ.

socrad

06.05.2016. 11:30

poštovani, dobila sam dijagnozu mikrosporoze, sasvim slučajno jer termin za dermatologiju imam tek 1.6. i sada neznam kako se ponašati, kako da spriječim širenje i kako da liječim postojeće krugove?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.05.2016. 15:55

Nisam baš uvjeren u dijagnozu mikrosporoze, jer se ona postavlja nakon pretrage na gljive (nativno-pod mikroskopom i kulture).