Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


proširenje vene


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

gordana

23.01.2002. 23:20

Interesira me liječenje proširene vene. Na lijevoj nozi u predjeli lista imam vidno proširenje vene, koje je bolno. Da li postoji liječenje laserom ili neka druga terapija a da nije operacija, bolest je moguće i naslijeđena, mama mi je operirala venu na lijevoj nozi, ali je ponovo došlo do proširenja.
Unaprijed hvala. Gordana.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

27.01.2002. 22:39

Prema vašem opisu u vas se najverojatnije radi o varikoznim venama koje predstavljaju proširene vene površinskog sustava. Terapijski postupci se određuju nakon kliničkog pregleda te Doppler sonografije. Kao preventivna metoda se preporuča nošenje elastičnih zavoja odnosno čarapa. U terapijske postupke, ovisno o proširenosti promjena, se ubrajaju sklerozacija vena te operativni zahvat.

gordana

28.01.2002. 21:14

Hvala na odgovoru. Kao preventivnu metodu koristim elastični zavoj i samo to mi pomaže kod bola, doma ga stalno nosim obzirom da imam dvoje male djece i često ih dižem.Još me interesira gdje mogu obaviti klinički pregled i Doppler sonografiju.
Prije šest mjeseci sam bila na akupunturi ali ni to mi nije pomoglo.
Unaprijed zahvalana.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

04.02.2002. 22:41

U Klinici za kožne i spolne bolesti na Šalati postoji Ambulanta za flebologiju gdje možete obaviti pregled te će vam biti savjetovana eventualna dodatna obrada te terapija.