Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


pubertet


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Manuela

29.12.2004. 15:06

Imam sina 12 godina. Lice mu je puno bubuljica koje se zacrvene i bolne su na dodir aneke se zagnoje. Uz to ima i po koji miteser (nos, brada). Posjet kozmetičaru sve je još pogoršao. Kupila sam mu gel za čišćenje problematične kože - Aven i hidratantnu kremicu Nivea za mladu problematičnu kožu. Što još ? Što je Aknitol i da li je to primjereno njegovoj mladoj koži i da li ste ikada čuli za primjenu propolisa kod problema sa kožom? Ako da što biste preporučili, naime htjela bih izbjeći antibiotike i nepotrebna stiskanja.

Hvala

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

30.12.2004. 09:24

Bez antibiotika i tiskanja vašem sinu se može teško pomoći pogotovo što ga vodite na tretmane kod kozmetičarki.Osnova terapije akni je suzbijanje upale kako ne bi nastali ožiljci no bez antibiotika, roacutana u težim slučajevima te posebnih aparata koji koriste svjetlosnu energiju se ne može pomoći!Mitesere postojeće treba istisnuti jer njhihovim pucanjem nastaje upala.Prije toalete lica dermatolog propiše terapiju te nakon 10-15 dana se provede toaleta kako bi se izbjeglo pogoršanje kakvo je bilo u vašeg sina.Aknitol ne bih rabio jer ima čitav niz drugih sredstava koja su bolja i adkevatnija.Navedene stvari koje ste mu kupili nisu dovoljne.Stoga nemojte gubiti vrijeme jer treba ga odvesti čim prije dermatologu kako mu ne bi nastali ožiljci!