Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Rizicna i hijaluronska kiselina?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kjara

11.10.2008. 00:15

Postovani dr,
nedavno sam procitela da cak i privremeni fileri tipa hijaluronske kiseline mogu biti opasni,vremenom se resorbuju i uticu na rad bubrega, pogotovu su rizicni kod pacijenata koji imaju oslabljenu funkciju istih.Da li to tacno?Hvala unapred na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.10.2008. 22:15

Hijaluronska kiselina i slični fileri razgrađuju se na prirodan način, bez nuspojava. Jedna od prednosti hijaluronske kiseline je neškodljivost.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.10.2008. 22:15

Hijaluronska kiselina i slični fileri se razgrađuju na prirodan način, bez nuspojava. Jedna od prednosti hijaluronske kiseline je neškodljivost.

kjara

15.10.2008. 23:50

Hvala na odgovoru, no jedan hirurg u penziji mi je rekao da ni ona nije bas neskodljiva, a mene je najvise zaintrigiralo to sto mi je dr pre ubrizgavanja postavio niz pitanja tipa, sta ste zadnje koristili od lekova, da li bolujem od neke bolesti, jesam li sklona alergijskim reakcijama, itd...anestetik je bio samo u obliku kreme, ako je zbog toga sve to pitao, a i jos nesto, meni su usne 2 puta prilicno oticale u roku od 7 meseci koliko imam matridex, uzimala sam cak i antibiotik....eto to su bile moje dileme, Hvala jos jedanput