Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14398

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Seboreja vlasišta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

alan

04.06.2004. 18:26

Imam 20 godina i muškog sam spola.Već duže vrijeme imam jako masno vlasište uz lagano crvenilo i svrbež,mjestimično izbija folikulitis kako po vlasištu tako i po trupu.Vlasište je također i blaže prorijeđeno kao posljedica jake seboreje.Koristio sam Itrac 3 caps. glede folikulitisa i Sebophane šampon i Kelual Zinc losion bez značajnih rezultata.Smanjio se jedino svrbež.
S čim bih još mogao pokušati?Hvala

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

06.06.2004. 17:00

Kod vas se radi o seboroicnom dermatitisu tj. bolesti koja je kronicna te je potrebno nakon smirenja znakova provoditi redovitu terapiju odrzavanja kako se ne bi bolest vratila.Sto se tice masnog vlasista probajte Argeal sampon od firme Ducray za masnu kosu 1-2x tjedno.Za ostale tegobe vlasista probajte sampon Pevaryl ( econazol ) 9 dana zaredom perite s njim kosu i pustite da se kosa sama osusi na glavi bez ispiranja, u privatnoj apoteci.Ako ga ne mozete nabaviti probajte Selegel od Ducraya 3x tjedno drzati 5 minuta u vlasistu dok se simptomi ne smire.Nakon smirivanja simptoma bilo Pevaryl ili Selegel sampon rabite 1x svako 10 dana, losion Kelual mozete rabiti svakodnevno.Ako izostane uspjeh svakako javite se.

m1

21.03.2011. 10:55

Imam 28god, ne uzimam kontarcepcijske pilule unazad 3god. Pila sam ih od 15god zbog neredovitih mjesečnica i više ih ne želim nikako uzimati.
Za seboreju sam koristila Rougj šampon i losion 2-3mj, bez ikakvih rezultata. Sada korisim Oranozol šampon 1mj, 2x tjedno. Nema poboljšanja, jedino se opadanje kose smirilo, ali se i dalje užasno masti.
Što da učinim?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.03.2011. 17:55

Nema neke univerzalno učinkovite terapije za Vaš problem. Morate sami naći odgovarajući šampon (npr. možete pokušati Argeal šampon od Ducraya). Obratite se dermatologu.