Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


šuga


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mayya

21.01.2007. 13:25

Na koži mi se pojavila mala okrugla ranica, dermatolog mi je rekao da se radi o šugi koju sam dobila od mačke. Moram dva puta dnevno na to mjesto nanositi Oronazol kremu. Zanima me jeli normalno da se oboljenje nastavlja širiti iako več 3 dana redovito kotistim tu kremu.Možete li mi nešto više reći o toj bolesti kod čovjeka jer gotovo ništa ne mogu naći na Webu osim podatka da kod ljudi simptomi navodno sami nestaju za 10-ak dana, što mi se ne čini točnim s obzirom na to da se moja ranica povečava.. Postoji li neko djelotvornije sredstvo i što još mogu očekivati? Kako da zaustavim širenje?sad(

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.01.2007. 17:45

Šuga nije nikakav stručan pojam, a o čemu je riječ nije moguće reći preko računala. Ako se promjene šire usprkos terapiji, treba je promijeniti.

anonimno273

17.03.2015. 22:55

Dakle ovako, u doticaju sam s psom kojem se dlaka lagano razrijedila te je to preslo i na drugog psa te se stalno cesu, ja sumnjam na sugu ali nije bitno to oni idu na tretman, ali pocelo je i mene sve svrbit pogotovo navecer ali nemam nikakvih tragova ili nesto na kozi, pa me zanima dali je moguce da to prijede na mene te ako je dali oni sami odu posto je strano tijelo ili treba lijecit sa onim phernabel

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.03.2015. 13:45

Prvo bi trebalo vidjeti od koje bolesti boluju psi, a onda se može reći može li to prijeći na čovjeka i treba li liječiti.