Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


svrab prstiju


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

anastasija0702

07.03.2015. 14:30

Pozdrav
već dva tjedna imam problema sa svrabom po prstima. Išla sam dr koja mi je prvo rekla da su to ozebline i dala kremu za to koja mi uopće nije pomogla. Nakon toga mi je dala belogent jer je mislila da je alergija to mi je malo smirilo svrab i otok prstiju ali nije prošlo. Ja sam mislila da mi je to alerg na boju za robu jer sam je bila rukom takla pri farbanju ali sad više nisam sigurna jer mi se sa jedne ruke preširilo na drugu. Radi se o zadnjim člancima prstiju tj onim kod noktiju cijeli dio je otečen, crven, povremeno i svrbi i imam na svakom prstu po dvi tri male crvene točkice. Znate li što da napravim dok čeksm na pregled dermatovenerologa? Ova dva prsta s kojima je počelo više kao akutna ne svrbe i nemaju točkice ali su crveni. To traje već dva tjedna.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.03.2015. 20:35

Moguće je da je riječ o kontaktnoj alergiji. U tom slučaju bi pomogla kortikosteroidna krema (npr. Elocom kroz desetak dana). Naravno, mogući su i drugi uzroci tako da trebate pričekati pregled derrmatologa.

ces121

22.07.2015. 10:45

postovani,imam problem
na desnoj ruci na srednjem prstu mi se stalno pojavljuju neki pristici iz kojih ide nesto ko voda. jako me svrbi to. doktor mi je prepisao betrion mast ali ne pomaze. sad se po prenjelo i na kaziprst i domali prst.. koza mi puca i suha je ,ponekad nemogu ni skvrciti prste. to se zna samo od sebe povuci i onda sam mirna 2 tjedna i opet se vrati. sto bi to moglo biti? mozete mi vi preporuciti neku kremu ili mast? lp

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.07.2015. 11:45

Vjerojatno se radi o dishidrozi (poremćaju žlijezda znojnica). Možete mazazi Belogent kremu kroz 7-10 dana. Promjene će se vraćati.