Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14403

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Svrab testisa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nemanja22

11.09.2012. 20:25

Postovani doktore milom za odgovor. Svrab i peckanje testisa i penisa ali nije stalno nego se javlja dva,tri puta u toku dana i onda prestane i opet tako. Nema peckanja kad izbacujem mokracu i sve je u redu sa urinom pregledo sam. Sta se to desava i da li je ozbiljno? Molim za savet i za lek neki molim vas!!!!! Zabrinut sam sta da radim

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.09.2012. 10:05

Svrbež u području testis nije znak nikakve bolesti. Prepopručam pranje isključivo vodom uz mazanje neutralnim kremama (npr. Bepanthen). Takav svrbež može trajati i duže vrijeme. Nemate razloga za brigu.

nemanja22

12.09.2012. 11:40

Ok hvala vam. Ali mene u toku dana peckaju testisi i pomalo svrbe. Znaci samo da mazem sa kremom i sve ce biti u redu. Da li to vazi i za peckanje testisa? Da li je to peckanje u redu i da li nema razloga za brigu? Jos jedno pitanje sta znaci kada u mokraci kada se proveri nadju leukociti 2-3? Sta znaci ti leukociti? Izvinite sto postavljam mnogo pitanja ali nije mi sve jedno i zelim da se osiguram da je sve u redu..


Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.09.2012. 14:10

Sve vaše tegobe su subjektivne i ne predstavljaju bolest. Ali će potrajati. 2-3 leukocita u sedimentu mokraće su normalan nalaz.