Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14399

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


test HIV


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Franica

26.08.2004. 23:10

Poštovani,
nedavno sam se testirala na HIV i nalaz je negativan.To sam učinila u jednoj privatnoj poliklinici u Zagrebu.Ono što me muči je lagana paranoja.Nisam gledala dok su mi vadili krv i nisam sigurna jesu li pri tom koristili steriliziranu iglu.Interesira me,postoji li kakav zakon koji propisuje korištenje isključivo jednokratnih igala pri uzimanju uzoraka krvi bilo u javnom bilo u privatnom sektoru.
Nadam se da se brinem bez razloga.
Puno hvala

Dr.med.spec.Dinko Kaliterna

29.08.2004. 16:01

Moram reci da se stvarno brinete bez razloga i stvarate nepotrebnu paranoju kako vi navodite.Danas ne postoji nijedna ustanova u kojoj se ne koriste sterilne igle i to iskljucivo za jednokratnu primjenu.Rade pazite na eventualne rizicne kontakte i da koristite zastitu.

andreas012

03.10.2016. 21:35

Poštovani,

zanima me koliko je Oraquick test pouzdan. Naime, imao sam jedan rizični odnos prije 5 godina i nisam imao nikakve simptome. Ne pamtim kad sam imao gripu ili slično. No primjetio sam kako imam bijeli jezik, laganu grlobolju i prije par dana sam napipao dva limfna čvora na vratu. Nakon toga sam otišao na testiranje u Centar za javno zdravstvo i tamo mi je doktorica napravila test i rezultat je bio negativan. Kako sam inače paranoična osoba što se tiče zdravlja otišao sam opet na testiranje sutradan i rezultat je opet bio negativan. Nakon mjesec dana odlazim opet i rezultat je negativan.

Hvala na odgovoru i lijep pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.10.2016. 11:05

100% nemate AIDS.