Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Tinea capitis ili ringworm


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kristina33

07.08.2010. 01:25

Postovana, diijete mi je oboljelo od ove vrlo uporne gljivice na tjemenu ima ogromnu gnojnu izraslinu uz bakterijsku infekciju stafilokokom aureus. Na tretmanu je antibioticima i lamisilom od kojeg apsolutno nema boljitka cak se i siri sve vise pored sve terapije koju uzima oralno i koju mu mazemo po skalpu. Preporucen nam je lijek GRISEOFULVIN od 250mg kojeg apsolutno nema kod nas i koji bezuspjesno pokusavamo da nadjemo u Madjarskoj, Rusiji, Albaniji, Italiji, Srbiji, BiH itd Zanima me da li postoji neka bolja zamjena ili ako mozete da nam pomognete u trazenju ovog lijeka jer gljivica napreduje i pored lamisila kojeg uzima vec dvije nedjelje ima samo 4 godine, i bojim se da ce mu trajno nestati kosa sa tog podrucja.
Hvala

Maja Ceković, dr. med.

21.09.2010. 14:37

Izbor lijeka ovisi o vrsti uzročnika gljivičnih infekcija. Lamisil je djelotvoran ljek ali se mora uzimati kroz duže vrijeme. Rezultat se ne može vidjeti nakon 2 tjedna.