Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Zatezanje usnica-herpes?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Slavkoni

14.05.2015. 11:25

Jucer sam primjetio da imam osjet zatezanja oko rubova usnica, mjesto gdje se usnice spajaju u vrh,samo kada jako otvorim usta npr zijevane ili kad se nasmijesim, ne osjecam peckanje niti je podrucje osjetljivo na dodir, nemam kvrzica niti osjet svraba niti sam zamjetio crvenilo ili oteknuce vec samo zatezanje. Da li bi mogao imati herpes usnica ili sam ih nekako iziritirao? Pio sam na poslu iz tude salice koja je bila oprana.
Lp

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.05.2015. 12:35

Kod Vas nema znakova herpesa. Ako se počnu javljati ranice i krastice u području kutova usana moglo bi se raditi o bakterijskoj infekciji, tzv. "angulus infectiousus oris". U tom slučaju pomoći će mazanje antibiotske masti (npr. mupirocinska mast 2x dnevno kroz 7-10 dana).

Slavkoni

14.05.2015. 23:10

Hvala na odgovoru.,primjetio sam da kad je to podrucje vlazno. Npr kada popijem vode zatezanje popusti,primjetio sam takoder kao da mi je to podrucje malo suho ali nema krastica niti crvenila niti je bolno na dodir, da li to moze biti posljedica prehlade koju imam vec dva dana tj zacepljenog nosa, takoder mozete li mi preporuciti neku kremu bez recepta ako se stvarno radi o infekciji koju ste naveli.
Lp

Slavkoni

15.05.2015. 00:10

Namazao sam kutove usana nevenovom masti i zatezanje je malo popustilo, nastavio bi mazati dva puta dnevno ako mislite da je to dobra ideja, i cekao do ponedjeljka da vidim kako ce stanje biti.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

15.05.2015. 10:35

Vaše tegobe nemaju veze s prehladom. Gore navedena krema neće škoditi. Za sada ne vidim neki ozbiljniji problem kod Vas.

Slavkoni

02.06.2015. 12:00

Ok cini se da je uzrok bio nedostatak vitamina B, poceo sam piti B kompleks i stanje se vratilo u normalu nakon par dana.