Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hitno-botox


Autor Poruka

Suzana

31.03.2006. 11:19

Poštovani,
sin mi ima 7 god.i lijevostranu hemiparezu koja je nastala kao posljedica aresta nakon operacije srca (operirao je Tetralogiju Fallot).
s obzirom na jaki grč u stopalu zbog kojeg se ne može osloniti na njega,liječnici žele isprobati sa Botoxom kako bi između ostalog vidjeli koliko je stopalo već deformirano a koliko je u pitanju zgrčenost.Sin mi uz operirano srce ima epilepsiju i imunodeficijenciju (manjak limfocita),pa me zanima Vaše mišljenje o primjeni Botoxa kod njega,te koje su kontraindikacije.Uvjeravaju me da do sada nisu zabilježene nikakve nuspojave.
Hvala na odgovoru.

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

09.05.2006. 09:51

Poštovana!

Novi pristup terapiji jest ovaj s Botoxom, i najvjerojatnije je korist koja se dobije lijekom veća od rizika primjene. Ipak, savjetovala bih Vam da se s dokumentacijom javite u Ambulantu za farmakoterapiju Zavoda za kliničku farmakologiju KBC Rebro, Zagreb (tel. 01/23 88 324) ili u Polikliniku Bonifarm, Laginjina 16, Zagreb (te.01/46 04 115).

Uz srdačan pozdrav,
dr Viola Macolić Šarinić