Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


epilepsija,tumor


Autor Poruka

ljiljana

14.04.2005. 09:37

muž je operirao meningeom u 4 mj prošle godine i sve je bilo ok, u 1 mj ove godine uslijed nerviranja obraz mu se počeo grčiti, neurolog mu je dao neurontin, kontrola sa eeg-om i krajem mjeseca idemo opet kod neurologa, imao je ožiljak cirka 5 cm u promjeru, dali je u pitanju ožiljak koji je počeo raditi jer to nije klasičan napad epilepsije već nekakva reakcija, jer grčila se lijeva strana obraza a meningeom je bio smješten na desnoj strani

Prof.dr. Zlatko Trkanjec

10.08.2005. 14:20

Kod Vašeg supruga se radi o jednoj vrsti epilepsije (padavice) kod koje dolazi samo do grčenja mišića određenog dijela tijela, u ovom slučaju obraza. Budući da lijeva strana mozga kontrolira desnu stranu glave i tijela (i obratno), napadi grčenja obraza nastaju vjerovatno kao posljedica operacije. Potrebne su redovite kontrole EEG-a, kontrole kod neurologa i redovito uzimanje preporučene terapije.