Home / Forum / Specijalizacije - medicina / Neurologija / pojašnjenje nalaza magnetske rezonance vratne kralježnice

Neurologija

U forumima odgovaraju na Vaša pitanja isključivo stručnjaci iz određenih područja medicine, stomatologije i psihologije.

Broj tema: 760

Broj poruka: 1725

Brinar Vesna, dr. med.

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

Poliklinika CORTEX
Tomašićeva 4
Zagreb

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

pojašnjenje nalaza magnetske rezonance vratne kralježnice

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

cleuna

26.04.2013. 01:50

Poštovanje,
zamolila bih vas ako biste mi mogli protumačiti nalaz magnetske rezonance vratne kralježnice. Imam 25 godina, te već pola godine imam određene simptome: vrtoglavice, pritisak u stražnjem dijelu glave, umor, trnjenje ruku, slabost u nogama, osjećaj da ću se onesvijestiti. , te preporučiti što dalje.


Uredna je visina trupova kralježaka, njihova struktura. Širina i.v. prostora L4-L5 I L5-S1 blago je smanjena, a diskovi su nižeg intenziteta signala/desikacija/. Umjereno izražene, ali dobi neprimjerene degenerativne promjene fasetarnih zglobova od L3 naniže, obostrano.

Na učinjenim slojevima vidljivo je u visini i.v. prostora..
L4-L5 manja dorzomedijalna/paramedijalna lijeva protruzija diska blago suzuje lijevi lat. recesus.
L-5-S1 manja dorzomedijalna protruzija diska popunjava prednji epiduralni prostor i u kontaktu je sa izlazištem S1 korjena iz duralne vreće. Lat. recesusi nisu suženi.

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

07.06.2013. 19:35

Vaši klinički simptomi nemaju nikakve veze s učinjenom pretragom - MR-om lumbosakralne kralježnice. Inače su vaši simptomi više tipični za serotonergički poremećaj a ne za organsko oštećenje. Za navedeno trebate učiniti neurološki pregled na temelju kojeg se može odlučiti da li Vam je potreban MR mozga i vratne kralježnice.