Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problemi s glavom


Autor Poruka

Zoya11

20.11.2007. 01:25

Nadam se da će mi netko znati dati odgovore na pitanja jer sam totalno prestrašena. Već 8 dana osjećam vrtoglavice, osjećaj mutnosti u glavi, te skoro stalni pritisak. Ne mogu reći da je taj osjećaj lelujanja u glavi pojačan prilikom kretanja ili okretaja glavom. Išla sam svojoj doktorici koja je smatrala potrebnim jedino poslati me napraviti krvne pretrage i dati mi vježbe za vrat. Nalazi krvi su bili svi u normali, uključujući željezo i šećer. Vježbe radim par puta na dan, ali nemam osjećaj da mi pomažu. Glavobolju sam imala samo jedanput u tom periodu. Najgore je to da me samo odjednom zaljulja. Nemam osjećaj nesvjestice. Razmišljam da odem u privatnom aranžmanu napraviti pretrage CT ili MR jer sam čula da se preko redovnog osiguranja dugo čeka. S druge strane ne znam koja pretraga bi bila najadekvatnija za moje probleme jer mi moja doktorica nije ništa savjetovala. Ne bi željela da se i meni desi da čujem rečenicu: "Da je bar ranije otkriveno".
Svjesna sam da može biti svašta od najbanalnije slabe cirkulacije pa sve do paranoja koje mi se motaju po glavi tipa tumora.
Molim vas ako mi netko može reći koji bi eventualno bili ostali simptomi kakvih težih dijagnoza, te da li mogu učiniti nešto da si sama pomognem.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

19.01.2008. 02:15

Poštovana,
unatoč urednim nalazima laboratorijskih pretraga, uputno je učiniti i dodatne dijagnostičke pretrage koje uključuju: pregled karotidnih i vertebralnih arterija, transkranijski pregled intrakranijske cirkulacije te EEG kartografiju. Nadalje, potrebno je učiniti i RTG funkcionalne snimke vratnog dijela kralježnice te pregled ORL specijalista. Moguće je da se radi o simptomima uzrokovanim degenerativnim promjenama cervikalnog dijela kralježnice ili insuficijenciji vertebro-bazilarne cirkulacije. U svakom slučaju, napravite navedene pretrage te se javite nadležnom liječniku koji vas može uputiti na neurološki pregled.