Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


STA SADA?????


Autor Poruka

bidza1

22.09.2007. 21:05

anamneza:
20.8. pala i povrijedila desnu ruku.U Zadru su joj namjestali ruku.Neje operirana.Odmah je primjetila da nesto nije u redu.Odmah joj je bila cijela ruka bolna.Lakat je bio otecen cijela desna nadlaktica je imala tamni krvni podljev i otok.Mali prst joj je utrnut od prvog dana.Saka ju zari.U rucnom zglobu osjeca bol
NALAZ
fractura partis distalis radii dex. intraarticularis multifragmentaris sec. Smith male sanata. Sy. canalis carpi manus dex posttraumatica. Sy canalis Guyon manus dex. suspecta. Contracctura cubiti dex post luxatio et repositio.
Neuroloski status
nemogucnost ekstenzije kaziprsta te abdukcije i ekstenzije palca.
Elektromiografski nalaz
M.extensor indicis proprius dx. fibrilacije i pozitivni ostri valovi 3 plus.nema voljne aktivnosti.
M.extensor pollicis brevis et longus dx fibrilacije i pozitivni ostri valovi 1-2 plus.Na pokusaje voljne aktivnosti pojava reinervacionih potencijala.
M.extensor digitorum comunis dx nema spontane aktivnosti.Na voljnu aktivnost izrazito polifazicni potencijali,povremeno slabiji uzorak.
Elektroneurografski nalaz
Motorne brine provodljivosti:
N medianus dx
krajnja latenca 3.99 ms/8 cm
M pot 5 mV
N.ulnaris dx
krajnja latenca 3.2 ms/6 cm
brzina kroz podlakticu 54ms
brzina kroz lakat 57ms
M pot 9mV
Senzorne brzine provodljicosti:
N. medianus dx
brzina 42ms
N pot 5 mikrovolti
N. ulnaris dx
brzina 37ms
N pot 5 mikrovolti
N. radialis dx
brzina 41 ms
N pot 4 mikrovolti





Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

08.10.2007. 20:15

Poštovani, javite se na kontrolni pregled nadležnom kirurgu koji će vas vjerojatno uputiti na fizikalnu terapiju. Moguće je da se radi o vazomotornom poremećaju cirkulacije koji je česta posljedica prijeloma u području podlaktice i šake. Niste naveli da li je fizioterapija nakon prijeloma provedena ili ne; ali ukoliko to nije slučaj, svakako se javite na pregled fizijatru koji će vas uputiti na daljnju obradu.