Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vrtoglavica


Autor Poruka

vitek

05.03.2008. 10:15

Patim od napadajg migrenozne glavobolje koja se uvijek javi sa predsimptomima kao što su zamagljeni vid, oduzetost obično jedne strane ruke, problem sa govorom. Prije mjesec dana imala sam vrtoglavicu koja je trajala oko 7 dana. Napravila sam EEG, koji nalaz je u granicama normale te rtg vratne kralježnice i nalaz radiologa je slijedeći: Na snimkama C kralježnice u standardnim projekcijama blaga sinistrokonveksna skolioza uz djelomično izravnjanje fiziološke lordoze. Mineralizacija analizi dostupnih kralježaka je u granicama normale, visina analizi dostupnih trupova kralježaka je očuvana, no uz blaže impresije donjih pokrovnih ploha trupova C5, C6 i C7. Diskretna antepozicija trupa C4 prema C5 za oko 1 mm. C6-7 iv prostor je sužen samo uz dorzalni rub očuvane širine u ostatnom dijelu. Širina i ostalih iv prostora je u granicama normale. Jukstaartikularna skleroza apofizarnih zglobova. Izduljeni rubno zaobljeni transverzalnik procesusi C7.
Molim Vas pojašnjenje nalaza trg vratne kralježnice, budući kod neurologa trebam otići tek kad obavim još i druge pretrage. Hvala

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

06.03.2008. 15:00

Poštovana,
Niste naveli svoju dob niti da li imate neke druge smetnje koje bi mogle biti povezane s kralješnicom. RTG nalazi se moraju interpretirati uz kliničku sliku, jer nalaz sam za sebe ne govori dovoljno o stanju bolesnika. Savjetujem vam da pričekate druge nalaze i obavite pregled kod neurologa.