Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


uporne bakterije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dario10

15.09.2008. 10:55

Poštovani,
imam curicu od dvije godine. Otekao joj je kažiprst desne ruke. 24.07. smo prvi puta dobili uputnicu od svog pedijatra za kontrolu u bolnici. Rekli su da nije ništa,proci će i da dođemo na pregled ako ne prođe. Za deset dana smo ponovno otišli u bolnicu, slikali su ruku, nije ništa slomljeno i ponovno su zakazali kontrolu za 10-tak dana. Treći puta smo otišli na kontrolu kada su joj ponovno slikali prst i vadili krv ali nalazi nisu ništa pokazivali. Rekli su nam da joj hladimo prst. 02.09. smo ponovno došli na kontrolu jer je stanje bilo nepromjenjeno. Primili su nas na pedijatriju i uzeli na analizu krv, bris iz usta i nosa, bila je na pregledu kod ortopeda, pregledu vida, snimanju kosti na nuklearnoj medicini, snimanju pluća. Svi nalazi su u redu i ne pokazuju nikakvu upalu. Dijagnoza je upala mekog tkiva i upala kosti (ortoped tvrdi da je samo upala mekog tkiva). Već 12 dana prima terapiju preko infuzije (4 x dnevno Orbenin i 2 x dnevno Lendacin) prije tri dana uveli su joj i sirup 3 x dnevno (mislim Dals, nešto poput Brufena) i hlađene prsta svaka 2 sata. Nisu otkrili nikakvu bakteriju, sumnjaju možda na reumu.
Stanje je i dalje isto.

Darko Richter, dr. med.

15.09.2008. 19:50

Ne znam koje je pitanje, ali ja vjerojatno na nj ne bih znao odgovoriti.

dario10

22.09.2008. 17:10

Curica mi je u međuvremenu prebačena na Kliniku za reumatologiju, sumnjaju na juvenilni reumatoidni artritis. Tri puta dnevno uzima Ibuprofen. Nalazi koje je do sada obavila su OK te je još je na promatranju. Koja je najbolja ustanova kod nas za takve bolesti, da li bi možda bilo dobro tražiti još nečiji savjet, da li su nam dostupni najbolji lijekovi ???

Darko Richter, dr. med.

22.09.2008. 22:00

Ne znam zašto ovo pitanje uporno vodite pod tim upornim bakterijama. Čini se da je problem posve druge naravi. Ja ne znam ni za kakvu kliniku za reumatologiju - postoje samo reumatološki, imunološko-reumatolopki i kardio-reumatološki odjeli u okviru Klinika na Šalati, Klaićevoj i Rebru.
Gjde je točno? Jer, možda je već na najboljem mjestu, a ako mi nećete reći gdje je, onda je odgovor: svi su jednako dobri, imaju iste diplome.