U Italiji 5.883 osobe zaražene novim koronavirusom


U Italiji 5.883 osobe zaražene novim koronavirusom

Prema podacima talijanske Agencije za civilnu zaštitu, u Italiji je novim koronavirusom (Wuhan Coronavirus, COVID-19) zaraženo 5.883 osoba, a od posljedica infekcije je umrlo 233 osoba. U kritičnom stanju je 567 osoba, a uspješno se od infekcije oporavilo 589 osoba.

Valja istaknuti, da je vlada Republike Italije odlučila donijeti odluku o zatvaranju regije Lombardije i još 11 provincija do 3. travnja kako bi pokušala suzbiti širenje koronavirusa. Odredba bi trebala stupiti na snagu već u nedjelju. Rigoroznim mjerama vlasti će nastojati zaustaviti širenje epidemije.

Prema dokumentu, talijanska vlada će ljudima savjetovati da ne ulaze ili izlaze iz Lombardije, regije najteže pogođene virusom, te ostalih 11 provincija. Novim mjerama će se također uvesti rad od kuće gdje god je to moguće.

Nove mjere stupit će na snagu i u ovim provincijama: Parma, Piacenza, Rimini, Reggio-Emilia, Modena, Pesaro i Urbino, Venezia, Padova, Treviso, Alessandria te Asti.

Provincije-u-blokadi-Italija-1

Što se tiče drugih susjednih zemalja, u Bosni i Hercegovini, i to u Republici Srpskoj, troje je zaraženih, u Sloveniji 12, Srbiji 1, Austriji 81 te Madžarskoj 5.

Trenutno je u svijetu novim koronavirusom zaraženo 106.016 osoba, umrlo ih je od komplikacija infekcije 3.571, a uspješno se oporavilo od infekcije njih 58.636.

U Hrvatskoj 12 zaraženih novim koronavirusom

Jutros je iz Kriznog stožera Civilne zaštite o situaciji s koronavirusom stigla potvrda o 12. zaraženoj osobi u Republici Hrvatskoj. Pa tako, sada u Hrvatskoj imamo troje zaraženih u Zagrebu, petero u Rijeci i četiri osobe u Varaždinu. Treba spomenuti, da su 4.154 osobe pod epidemiološkim nadzorom.

Coronavirus-infografika-5ndn2
Coronavirus-infografika-6ndn2

Povezano s viješću:

Izvor:
MIZ, Corriere Della Sera

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.