Dramatično širenje koronavirusa u Italiji


Dramatično širenje koronavirusa u Italiji

U Italiji je od početka epidemije koronavirusa (Wuhan Coronavirius, COVID-19) zaraženo 3.089 osoba, a 107 osoba je umrlo. Zabrinjavajuća je činjenica, da je danas u Italiji od infekcije koronavirusom preminulo čak 28 osoba, a jučer 27 osoba.

Talijanska vlada potvrdila je danas da zatvara sve škole do 15. ožujka, zatvara kina i kazališta te zabranjuje javna događanja u cijeloj zemlji u pokušaju da obuzda širenje koronavirusa, a nove mjere u borbi protiv epidemije donose i druge države.

Inače, trenutna stopa smrtnosti potvrđenih slučajeva koronavirusa iznosi oko 3,4%, što je daleko više od stope smrtnosti sezonske gripe, koja je ispod 1%.

Broj zaraženih u Italiji jutros:

Wuhan-Corona-virus--u-Italiji-1

Broj zaraženih u Italiji danas u 18:00:

Wuhan Coronavirus-u-Italiji-2

Također, treba spomenuti da je i u Sloveniji potvrđen prvi slučaj zaraze novim koronavirusom. 

U svijetu je novim koronavirusom zaraženo 95.179 osoba, umrlo ih je od komplikacija infekcije 3.254, a uspješno se oporavilo od infekcije njih 51.443.

U Hrvatskoj potvrđen deseti slučaj zaraze novim koronavirusom. Radi se o vozaču iz Varaždina koji je putovao u Italiju. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak rekao je da će svi kontakti desetog zaraženog biti stavljeni pod nadzor.

Zadnja izmjena izvršena u 22:55.

Coronavirus-infografika-5ndn2
Coronavirus-infografika-6ndn2

Povezano s viješću:

Izvor:
MIZ, Corriere Della Sera, WHO