Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Strah od trudnoce


Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

12.09.2009. 20:00

Molim pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

markan

10.10.2009. 23:30

Draga doktorice! Imao sam spolni odnos s curom 3 dana prije nego što je ona trebala dobiti menstruaciju. Koristili smo kondom koji je nažalost pukao, ali nisam svršio, te smo nastavili bez njega ali ni tad nisam svršio. Ona ima vrlo redovan ciklus i nikad joj ne kasni. Izračuni su nam pokazali da se radi o neplodnim danima, ali to nikad nije sigurno. Sad joj kasni 4 dana i jako smo zabrinuti. Bole ju grudi, stalno mora na wc i ima osjećaj kao da ima upalu mjehura. Molim vas da li mi možete reći kolika je mogućnost da je trudna, ili da je dobila neku upalu. Kad najprije može napraviti test nakon odnosa? Puno hvala unaprijed!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

12.10.2009. 02:50

14 dana nakon odnosa može napraviti test na prvi jutarnji urin. Ako je to bio jedini odnos kojeg se bojite, ne bih bila previše zabrinuta, ali vi očito ne znate da kondom ne mora ni pući ni skliznuti pa da dođe do trudnoće.

abad

12.12.2009. 14:35

Dobar dan...
Odg na pitanje koje cu postaviti vec postoji ali imam nekih ne jasnoca.
Na nekim forumima sam citala da se moze zatrudniti ako se sperma na prstu unese u vaginu,a vi ste ovdje napisali da ne moze...Pa,ako vam nije tesko mozete li to malo objasniti!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

12.12.2009. 21:20

Vidite, ja sam ovdje potpisana imenom i prezimenom i titulom, za razliku od onog tko je ovo što vi spominjete napisao na nekom forumu, pa mi vjerujte happy. Nema se tu što previše objašnjavati, postoji način na koji se prave djeca, piše u knjizi iz bilogije, a ne uključuje prste.

abad

13.12.2009. 15:45

Ok,hvala Vam pun!
Samo jos jedno pitanje...
Smedjo/rozi sekret da li je to znak neke infekcije ili sta?

abad

13.12.2009. 15:45

Ok,hvala Vam puno....
Samo jos jedno pitanje,da li je smedjo/rozi sekret znak neke infekcije ili necega drugog??

Latte

13.12.2009. 15:45

E draga doktorice . Nova sam ovdje isključivo samo radi jedne dileme. Imam 15 godina, Men. su mi malo neredovne recimo ne dobijem mjesec dva mjeseca nekad i više zatim dobijem pa traje po 10 i 15 dana :S Toga me je užasno strah , eh sinoc sam imala neznam da li se to moze nazvat odnos jer organi su nam se dodirivali ali nije svrsio u potpunosti u mene . Mada sam kad sam dosla kuci krvarila , svijetla krv dosta . A ujutro je poceo i smedji iscjedak. Mene je zaista strah moguce trudnoce od zalutale sperme ? Da li je to moguce ?Kolika je mogucnost i koliko sperme je poterbo za oplodjivanje ?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

13.12.2009. 20:20

Vama je obzirom na dob pri ruci još knjiga iz bilogije pa si ju malo pročitajte. A onda možete i ovaj podforum malo čitati, svašta ćete naučiti.

abad

15.12.2009. 09:40

Ja mislim da vi niste dobro informisani sta pise u knjizi iz biologije...
I ako je neko uplasen i treba mu vas savjet onda nije u redu da tako odgovarate!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

15.12.2009. 20:10

Mene smeta što 3 godine odgovaram na isto pitanje, a nitko nema dovoljno poštovanja i pristojnosti da pročita prethodne postove. Ali evo, još jednom - ne može se zatrudniti bez penetracije i ejakulacije.

abad

15.12.2009. 21:55

Shvatam vas u potpunosti i objasnila sam vam zasto opet postavljam to pitanje!
Ali nigdje nisam procitala da ste objasnili za smedji sekreta,ali dobro nema veze kad vam je toliko mrsko da odg!!!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

16.12.2009. 12:55

Sneđi iscjedak je u stvari krv, koja odstoji u rodnici pa oksidira. Razloga za to može biti jako puno, najrjeđe trudnoća. Ako dugo traje morate kod ginekologa da utvrdi razlog.

suncica25

17.12.2009. 11:25

Ovo je prvi forum na kojem sam nasla sva pitanja vezana za temu,u koju i ja spadam..ja imam pretjerani strah od trudnoce,toliki da nisam ni stupila u seksualne odnose,pretjerano sam odgovorna kao i svaka djevojka,ali ja cak ne vjerujem toliko ni kondomu,a pilule ne bi smjela uzimati jer znam sebe,tu bi ja nesto sigurno poremetila..moj ginekolog mi je predlozila spiralu naravno za nevine djevojke, posto sam duze u vezi ,i naravno da zelim to probati i imam jako razumnog decka..ali ne znam sad sta je od toga bolje..kondomi ili ta spirala..i zanima me sto pisu o pucanju kondoma naravno citala sam i o tome ali sam naisla samo na odg tipa zbog nepravilnog stavljanja kondoma ili zbog grubog ili dugotrajnog seksa,,sta je ustavi od ovoga istina?
puno zahvalna

suncica25

17.12.2009. 15:40

postovani,

svaka cast na ovom forumu jer stvarno je poucan i da odgovor daje stucna osoba za ovu oblast a ne sto se kaze od uha do uha...pa stvari izgube pravi smisaoo..drago mi je sto ima i ova tema strah od trudnoce jer i ja spadam u tu grupu djevojaka..naime uvijek sam previse odgovorna da tako kazem prema svim stvarima narocito prema zdravlju tako da to ponekad bas zna biti napornohappyi bas iz tog razloga nisam stupila u seksualne odnose jer imam to neko razmisljanje da ce nesto krenuti po zlu a ustvari najvise se plasim trudnoce..ali evo na ovom forumu su sva pitanja i svi odgovorihappymene jedino zanima da li je istina posto sam to citala u novinama da kondom puca samo u slucaju nepravilnog stavljanja i grubog seksa,da se tak prosto izrazim,savjetovala sam se sa svojim ginekologom o tome da i ne vjerujem nesto posebno tim kondomima,pilule ne bih uzimala,znam sebe nesto bi ja tu zamijenila,preskocila..happytako da mi je ona savjetovala spiralu za nevine djevojke,posto sam u duzoj vezi i zelim to probati jer imam divnu osobu pored sebe..pa evo zanima me kolika je vjerovatnoca da se i pored koristenja kondoma zatrudni a da ne dodje do pucanja,jer poznato je uvijek ono joj koristili smo kondom a djevojka ostane trudna,sad jel tu neko ne govori istinu ili sta..ugl bolje da pitamhappy i koliko je efikasna spirala..
hvala na odvojenom vremenu
pozdrav

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.12.2009. 03:25

Kondom ne mora puknuti da ostanete trudni. Uz savršenu upotrebu šansa da ostanete trudni je oko 4%, a ako pukne ili sklizne puno više, do 15%. Naravno ako je odnos na ovulaciju, ali to ste vjerojatno pročitali u temi Najčešća pitanja. Dakle, grubi seks nema veze sa trudnoćom.
Ja vam nikad ne bih stavila spiralu, to nije pametno kontracepcijsko rješenje za mlade djevojke. Ako mislite da ćete zaboravljati pilule postoje flasteri i prsteni za takve slučajeve.

suncica25

18.12.2009. 03:30

izvinjavam se na duplom postu,to je nesto do neta bilohappy

suncica25

18.12.2009. 13:45

hvala na brzom odgovoru

khmm

23.12.2009. 19:55

Dobar Dan,doktorici....moje pitanje su vec postavljali tako da se izvinjavam sto ga i ja postavljam.....
Ovako,vrlo je moguce da mi je sperma dospjela u vaginu putem prstiju,menstruacija mi kasni vec 7 dana,a dva dana mi se javljao i smedji iscjedak.Pa,ako mi mozete reci kolika je sansa za trudnocu?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

24.12.2009. 10:40

Pa ne vidim razloga da ste ga postavili jer nećete dobiti ništa drugačiji odgovor nego ranije u ovoj temi.

Nazad
1 ... 4 5 6 7 8 9 ... 28
Naprijed