Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yazz kontracepcija


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.03.2014. 09:20

Zaštićena ste svakako. Imate upalu u rodnici. Savjetujem da konzultirate ginekologa za terapiju.

Emily82

06.03.2014. 23:40

Postovani,
Yazz pilule pijem oko 1 godinu. U zadnjih 4-5 mjeseci "borim se" sa eserihijom coli u urinu. Na ultrazvucnom pregledu abdomena i urotrakta konstatovan mi je "prosiren pijelocasicni sistem oba bubrega" i objasnjeno sta to znaci. Moje pitanje glasi: Da li mogu i dalje koristiti Yazz pilule s obzirom da sam u upustvu procitala da ih ne bi trebale koristiti zene koje "imaju tesku bubreznu slabost ili im bubrezi trenutno ne funkcionisu" i da li mi je bolje napraviti pauzu od njih dok ne rijesim ovaj zdravstveni problem?
Unaprijed zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.03.2014. 10:50

Možete, jer se kod vas ne radi o bubrežnoj insuficijencije već o upali.

Eby

25.03.2014. 17:25

Postovani,
i ovaj mesec mi se desilo isto sto i prosli, s tim sto mi je u nedelju, na poslednju aktivnu pilulu, krenulo tackasto krvarenje,a u ponedeljak ujutro mi je krenula kao menstruacija i sve nit curi nit ne curi,kao onako pred kraj,a "nije ni posteno pocela"...Trecu kutiju pilula (yazz) sam popila...Da li treba da se zabrinem ili je ovo i dalje normalno?
Hvala u napred na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.03.2014. 18:00

Samo uzimajte dalje, ne brinite.

Eby

14.04.2014. 16:30

Postovani,
opet imam pitanje i problem...
U cetvrtak me je uhvatila neka pehlada, virusna infekcija, respiratorna, ali mi je u petak opet krenulo tackasto krvarenje koje onako oscilira tokom dana, cas ga ima, cas ga nema (na sredini kutije sam odprilike sa pilulama yaz, a to tackasto krvarenje sam pomislila da je mozda od prehlade)..
Prvo pitanje mi je da li moze to krvarenje, tackasto, da se dogodi zbog prehlade?
A drugo pitanje je da li sam i dalje zasticena s obzirom da mi mozda ove pilule ne odgovarju, da mi treba veca doza (cim nikako da mi se ustali tj da prestane to tackasto krvarenje koje je prosla 2 puta doslo na poslednju aktivnu pilulu, pijem vec cetvrtu kutiju,a u uputstvu pise da je period privikavanja 3 meseca,mada sam cula da moze i do 6 meseci da bude) ?
Hvala unapred na odgovru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.04.2014. 01:05

Spoting nije od prehlade. Svakako da djeluju, ne brinite.

healthy_life

15.04.2014. 01:05

Poštovani doktore,

27.2. mi je obavljena laparoskopija zbog endometrioze te je oljuštena cista sa lijevog jajnika i uglavnom je sve dobro prošlo. Sa prvim danom menstruacije, počela sam sa uzimanjem yazz tableta koje koristim kao terapiju, i nakon mentruacije mi je počeo smeđi iscjedak u kojem nekad ima i malo krvi, i to traje vec desetak dana. Kroz nekih 7 dana bi treebala mentruacija doci, pa me zanima trebam li se brinuti zbog iscjetka il je to normalno zbog tableta? Puno Vam hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.04.2014. 13:45

Ne brinite. Od pilula je. Spoting. Nastavite dalje i ne osvrćite se na to.

lilyras

15.04.2014. 21:05

poštovani.prije 4 mj.sam rodila treći put carskim rezom.doktor mi je prepisao yaz kontracepcijske pilule na moj zahtjev.jučer sam dobila mjesečnicu nakon druge placebo tablete.jutros sam na ulošku našla nešto kao vrećicu veličine oko 2 cm.zanima me da li je to možda nešto ostalo u maternici pošto sam u zadnjoj trudnoći imala hematom ili je možda prije početka uzimanja kontracepije došlo do ponovne trudnoće?hvala na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.04.2014. 00:50

Radi se o odljuštenoj sluznici maternice. Ne brinite.