Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Dermatitis?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

pnatasa12297

23.01.2017. 21:45

Poštovani,
radi se o tomu da sam prije nekih mjesec dana uočila crvenilo na šakama, pogotovo u predjelu članaka prstiju, tu je koža jako ispucana i suha, vrlo je očito to crvenilo.
Sinoć sam uočila također i neki sitni osip u blizini, ne nalazi se na dlanovima, samo na obje šakama, nije jako upadljiv i ne svrbi me. Sve sam to pripisivala hladnoći, ali sada više ne znam što mi je činiti. Radi li se o nekakvom dermatitisu?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.01.2017. 10:15

Moglo bi se raditi o kakntaktnom dermatitisu, vjerojatno iritativnom. Ako ne pomogne mazanje masnijih neutralnih krema kroz nekoliko tjedana, javite se dermatologu.

pnatasa12297

26.01.2017. 00:00

Postovani, javljam se ponovno, dakle krema malo hidratizira to podrucje, medutim osip je i dalje tu, svrab nije pristuan, a danas se na srednjem prstu desne ruke, na clanku pojavilo neko crvenkasto zadebljanje koje niti pece niti boli. Surfajuci po netu nasla sam da sve moze biti posljedica sifilisa, ja sam jako prestravljena jer sam imala nezasticene odnose zadnja dva mjeseca, nikakvih drugih simptoma nemam. Jel moguc

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.01.2017. 23:55

Nemate sifilis, ali za točnu dijagnozu i terapiju trebali bi se javiti dermatologu.