Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Gnojna upala (ili urasla dlaka)


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ulenazajenje

14.03.2017. 10:45

Poštovani, pre 3 dana mi se pojavio čvor na preponi, veličine 2 zrna graška. Jako je crveno i užasno boli. Stvara mi bol i pri hodanju, pri sedenju, jedva mogu noge da prekrstim. Verovatno je urasla dlačica. Zanima me šta bih mogla da koristim da bi to sazrelo, da bih mogla da iscedim gnoj, i da mi makar malo ublaži bol?

Hvala unapred.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.03.2017. 12:00

Vjerojatno se radi o furunkulu (upali dlačnog folikula i okolnog tkiva). Najbolje bi bilo da se javite liječniku da vam propiše lokalni ili antibiotik na usta (ovisno o procjeni na pregledu).

Cican

28.06.2017. 23:40

Poštovani
Imam problem sa uraslom dlakom na spolovilu veličine kikirikija. Nista me ne boli ali je estetski uočljivo dosta. Ponekad izađe gnoj, ali dlaka nikako. Zanima da li će proći samo ili treba koristiti nešto ? Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.06.2017. 22:10

Možda s vremenom prođe, a ako ne dolazi u obzir kiruški tretman.

zabranjena_

23.07.2017. 17:40

oOštovani,

Prije par mjeseci mi se pojavila kvržica na preponi, izvana je izgledalo normalno, a unutra kao kružić tvrd. Jednom sam stisnula i izašlo je nešto kao gnoj, prozirno, lijepljivo na dodir i nakon dosta stiskanja kreno je malo krvi. Sad vidim na tom malo crvenila, nekad mi se čini da se smanji, nekad poveća, ovisno o danu i iritaciji. Bila sam kod ginekologa, pogledao mi je i rekao da je to dlaka urasla i da dođem samo ako mi se upali, međutim meni je to isto kao i prije par mj, ne vidim neku upalu ali je prisutno i dalje. Sve mislim da možda nije dlaka? Imate li mišljenje možda da li je dlaka ili nešto drugo (možda žlijezda)?

Hvala na odgovoru,
Lijep pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.07.2017. 21:15

Može se raditi o urasloj dlaci s stvorenim vezivnim tkivom oko nje ili o žlijezdi kojih ima u ovom području. I jedno i drugo ne zahtjeva terapiju, osim ako se ne upali.