Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14399

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


potkozni cirevi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

denis

23.11.2001. 22:49

postovani !!!

vec nekoliko godina primjecujem potkozne cireve u predjelu potkoljenica a u zadnje vrijeme i na bedrima te na listovima noge. U pocetku su to crvene izbocine promjera 1 cm a onda se postepeno suse i nestaju a na predjelu gdje su bile ostanu crni flekovi.Cirevi se pojavljuju uvijek u donjem djelu tjela tj.nogama.zanima me o cemu se radi???
Unaprijed hvala!!!

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

03.12.2001. 12:10

Na potkoljenicama mogu izbijati promjene koje opisujete kao čireve, no i upalni čvorići koji svrbe, a nisu posljedica bakterijelne infekcije. Da li se vidi gnojni čep na Vašim potkoljenicama.
Po Vašem opisu najvjerojatnije se radi o kroničnom prurigu alergijskoj i neurogenoj kožnoj bolesti, iza kojega mogu preostati "flekovi", a zatim i ožiljci. Savjetujem pregled dermatovenerologa alergologa, koji će potvrditi dijagnozu i indicirati pretrage, te adekvatno liječenje.

Soldina

01.06.2012. 21:15

Imam potkozni cir u predjelu pazuha uzasno je bolan izvana crven a ispod kvrga kako sam trudna 16 tjedana bojala sam se otici kirurgu doktorica mi je dala da pijem amoksiciline 500 nista nije bolje sad vec teze dizem ruku i poceli su mi bolovi u misicu lijeve ruke gdje i je cir molim Vas za savjet dali moze biti opasno i sta da radim.Unaprijed hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

02.06.2012. 18:15

Ukoliko antibiotik ne pomaže (a uzimate ga u odgovarajućoj dozi: 3 tablete od 500 mg svakih 8 sati), preporučio bih odlazak kirurgu, poglavito ako se bolovi poajačavaju.

aldisa88

08.12.2014. 01:25

pozdrav....vodim dugo dugogodisnju bitku sa koznim cirevima,prije su se pojavljivali cesto a sad zadnje dvije godine samo pred menzes...isla sam doktorima daju mi crnu mast,rivanol za ispiranje i to je to...odlucila sam da se narucim za uzimanje brisa cira pa me zanima kakvi rezulatati mogu biti,da li se uopce ti cirevi mogu izlijeciti ,i da li mozete mi reci mozda od cega izlaze???inace poceli su se pojavljivati poslije pobacaja prije nekoliko godina...hvala unaprijed....

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

08.12.2014. 23:25

Vjerojatno je riječ o furunkulima. Uzrok je zlatni stafilokok i nema potrebe za brisom. Neke osobe su im sklone i tu se ne može mnogo učiniti. Možete mazati mupirocinsku mast (npr. Mirobact) kada se jave.

aldisa88

10.12.2014. 20:35

hvala na odgovoru...naime cula sam i citala da ulje od divljeg origana isto pomaze za cireve pa me zanima vase misljenje o tom preparatu ukoliko ste upoznati s njim..da li moze naskpoditi organizmu jer mi je gospodja u apoteci rekla da bi bilo dobro koristiti ulje interno ???i da li mi mozete prepruciti nesto za oziljke od cireva neka mast ili nesto? pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

11.12.2014. 13:20

Takve preparate Vam ne bih preporučio. Za mast sam Vam već napisao.