Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


koloidalno srebro


Autor Poruka

ena

01.09.2004. 10:16

postovani,koliko je sigurno uzimati oralnim putem koloidno srebro (collodial silver) u borbi sa patogenima,bakterijama itd.tj. u nastojanju pojacanja imuniteta?na internetu pise da je srebro potpuno netoksicno i ucinkovitije od nama znanih antibiotika i da se koristilo jos u anticko doba za dezinfekciju,a u moderno doba do 1938godine.molim vas za strucno misljenje!hvala,ena

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

06.10.2004. 20:57

Poštovana,

današnja medicina ne poznaje srebro kao antibiotsko sredstvo jer stvarno postoje antibiotici kao što su to penicilini i cefalosporini koji su zapravo netoksični za ljudski organizam, jedino što se može razviti preosjetljivost na njih, ali to možemo razviti i na hranu, ali i na srebro koje spominjete.

Uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić

ante

27.01.2005. 13:15

Poštovani,
Da li se koloidno srebro, koje po mojim saznanjima, na sebe vezuje štetne tvari u organizmu, može konzumirati oralnim putem bez straha od štetnih nuspojava?
Unaprijed zahvaljujem

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

11.08.2005. 11:52

Poštovani,

nema nikavih dokaza da koloidno srebro ima utjecaja na imunološki sustav ili tome slično. Ono što je poznato, i na što apelira i Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) da se ovi preparati ne uzimaju ekcesivno u velikim dozama niti dugotrajno, jer može doći odlaganja srebra u organizmu i nepovratnog oštećenja kože, živaca i bubrega! Srebro nije esencijalni element koji je potreban našem organizmu. U prošlim stoljećima se liječilo srebrom, ali tada se liječilo i malim dozama arsena, a kao što znate ono je otrov za organizam.
Hranite se ispravno s mnogo voća i povrća što će Vam puno više pomoći nego uzimanje i potencijalno štetnih dodataka hrani kao što je koloidno srebro.

Uz srdačan pozdrav,
dr Viola Macolić Šarinić