Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Moždani udar - pokretljivost nakon udara


Autor Poruka

george

21.05.2008. 14:25

Moja majka je imala moždani udar 2005. godine. Od tog vremena njene motoričke sposobnosti su svedene na minimum, čto se posebno ispoljava kroz utrnulost lijeve noge i ruke i uopšte uzevši slabiju cirkulaciju u tom dijelu organizma (npr nije moguće izmjeriti pritisak na lijevoj ruci). Ona ima 54 godine. Prije moždanog udara je imala povišen pritisak koji se i sada drži pod kontrolom isključivo pomoću lijekova. Od vrmena kada je imala moždani udar do danas nije njena motorička sposobnost nije značajno poboljšana. Ono što mene prvenstveno zanima je sledeće:
- Postoji li način, bilo da je to vrsta posebnog tretmana ili neki lijek, kojim bi se njena pokretljivost mogla poboljšati i da li je uopte moguće postići takav efekat poslije toliko vrmena nakon moždanog udara?

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

06.06.2008. 10:55

Poštovani, neurorehabilitacija je dugotrajan proces koji ne rezultira uvijek željenim rezultatom. Neposredno nakon hospitalizacije, preporuča se stacionarna rehabilitacija u toplicama te fizikalna terapija u kući. Javite se nadležnom liječniku opće prakse te neurologu koji će Vas uputiti na neku od mogućih terapijskih mogućnosti. Srdačan pozdrav.