Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


reduktivne promene


Autor Poruka

Sasa

19.09.2005. 09:54

CT Nalazom mi je utvrdjena redukcija mastoidnih celija sa leve strane kao i umerena kortikalna redukcija frontopolarno obostrano.Zakljucak je glasio da promene na kortexu ukazuju na stariji mozak nego sto odgovara mom starosnom dobu.Molim vas recite mi o cemu se radi?Da li je u pitanju smanjenje broja neurona ili neka vrsta atrofije mozga;sta moze biti uzrok tome i kako to zaustaviti .Unapred hvala.

Prof. dr. Zlatko Trkanjec

03.01.2006. 10:44

Umjerena kortikalna redukcija je nalaz koji se ponekad može naći na CT-u mozga i u inače zdravih osoba. Ukoliko nemate drugih neuroloških simptoma, ovakav nalaz na CT-u mozga ne bi Vas trebao zabrinjavati.

Sasa

17.02.2006. 12:01

Niste odgovorili na dopunu mog pitanja!Hvala.

Sasa

17.03.2006. 13:02

Hteo sam jos znati a niste mi odgovorili kako na ove promene uticu stres,nedovoljna odnosno prekomerna fizicka aktivnost,nedovoljna i neuredna ishrana,pusenje,alkohol?Kakve simptome mogu osecati u nekoj blizoj ili daljoj buducnosti;da li se mogu pojaviti kakve neurodegenerativne(Parkinsonizam.Alchajmerova bolest),dusevne bolesti ili neki vid demencije?Da li se to sta moze odraziti na moje buduce potomke i da li tu sta moze pomoci farmakologija(tablete i preparati na bazi ginkgo bilobe...)?Unapred hvala.