Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


svakodnevne glavobolje od 1996.


Autor Poruka

iva78

27.04.2008. 00:25

poštovani, imam dijagnosticiranu migrenu, tenzijski tip glavobolje i nedefiniranu glavobolju od 3 različita neurologa a nikakvo liječenje mi nije sugerirano apsolutno svi nalazi su mi uredni. prepisan mi je imigran sprej ali mi nije pomagao pa ga ne koristim. uzimam 2tabl panadol ekstra i u 70% slučajeva mi ublaži glavobolu. najveći problem mi je što ne mogu sjediti ni ležati, nikakav položaj mi ne odkovara i nikakvo naslanjanje pa kod najjačih glavobolja ne mogu ležati nego sjedim po noći na krevetu. bol nikada ne prestaje samo se smanjuje i pojačava. bol je stalno prisutna s lijeve strane između linije uha i slijepoočnices time da ne dopire do slijepoočnice jer je veličine oraha. bol je oštra, probadajuća i u valovima jaka je par ninuta pa se smanji pa opet pojača. a svaki dan se bol javlja i na drugim mjestima na tjemenu me bole točke koje tvore trokut, jedna naprijed a dvije iza, na potiljku na lijevoj strani zapravo po cijeloj glavi jedna točka ili do 3-4. kako okrečem vrat tako me probada, kako koračam i kad se penjemi spuštam po stepenicama. kada legnem na lijevi bok probada me desno i obrnuto. 1 glavobolje se sjećam iz vrtića a svaki dan me boli od 10tete godine, sada imam 22. svako tolko osjetim neku novu idrugačiju bol. kroz sve ove godine mijenjala se i stalno prisutna bol, prije je bila lijevo, sada je desno. osim u točkama bol zna biti i linijska npr. gornja linija čela, linija vrata i potiljka također probadajuća. bila sam na akupunkturi i nije mi pomoglo 1 dan sam bila bez glavobolje i opet se vratila trezirana mi je bila tenzijska glavobolja, a poslije i migrena i ništa. 2 godine sam se budila sa glavoboljom, bolilo me dok god sam bila u krevetu, kad bih se ustala nakon pola sata bi popustilo a ao ne bi, bolilo bi me cijeli dan i tableta ne bi pomagala. sada me sve češće boli vrat i potiljak i teško mi je učiti, pisati spuštati i podizati glavu. hodam kao po jajima i okrećem glavu ko robot. kada me jako boli, sva sam ukočena i zaista mi je teško. molim vas da me uputite negdje gdje bih mogla saznati dijagnozu. radila sam eeg, ct, psihološko testiranje, doppler, svašta i sve je u redu. poboljšanje osjetim otkad pijem yasmin kontracepcijske pilule ali jo uvijek patim.




Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

05.06.2008. 17:40

Poštovana,
Svakako se javite svom neurologu. Bilo bi dobro da se odlučite za jednog od tri, te da si date šansu da pronađete lijek koji vam najbolje odgovara. Katkada je to dugotrajni proces i trebate se nekoliko puta vidjeti s vašim neurologom i pratiti promjene koje se javljaju. Osim toga svajetujem vam da primjenite neki drugi oblik kontracepcije jer se migrenske glavobolje najčešće pogoršavaju uz oralne kontraceptive . Vodite dnevnik glavobolja, redovito vježbajte i pazite na prehranu.