Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


voda oko mozga


Autor Poruka

ANA

23.12.2002. 13:45

Prije tri dana mojoj su se mami ukočile ruke, nije se mogla niti dignuti, niti govoriti. Nogama su joj prolazili trnci i uhvatila ju je zimnica. Kada su ju dovezli u bolnicu odvezli su ju na snimanje glave(CT), zato jer se je žalila na strašne bolove u glavi. Na CT se nije vidjelo nikakvo krvarenje ni nikakav tumor nego nam je lječnik rekao da ima malo previše vode oko mozga za svoje godine (59. godište). Nakon infuzije koju je dobila u bolnici i malo odmora bol se je smirila ali nije i nestala. Od kada se je to desilo stalno ima temperaturu oko 37.3 i nikako ne pada. Molim vas da mi odgovorite kako to lječiti , dali se može spriječiti ponovni napad i dali je to opasno za moju mamu. Unaprijed zahvaljujum. Ana

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

12.01.2003. 11:28

Vrlo je teško na ovaj način odgovoriti na Vaš upit. Prema Vašem opisu moguće je da bi se kod Vaše majke moglo raditi o povećanoj količini likvora (tekućine koja oplakuje mozak) što bi moglo biti uzrokom većine tegoba koje opisujete. Vaša majka bi se svakako trebala javiti neurologu i neurokirurgu koji će je pregledati, učiniti potrebne pretrage i na temelju nalaza preporučiti liječenje.