Najava šestog humanitarnog koncerta "Želim život!"


Najava šestog humanitarnog koncerta "Želim život!"

U povodu pet uspješnih godina rada Zaklade Ana Rukavina, predstavnici Zaklade (Marija Rukavina - Upraviteljica Zaklade i prof. dr. sc. Mirando Mrsić - medicinski direktor Zaklade) i Nove TV (Siniša Svilan - direktor programa i Iva Gačić - direktorica informativnog programa), najavili su tradicionalni, šesti po redu humanitarni koncert "Želim život!".

Organizatori su za 16. prosinac 2011. obećali nezaboravnu glazbenu noć, vrhunske izvođače i odličnu atmosferu, a za sve koji neće biti u mogućnosti svratiti do Trga Bana Jelačića u Zagrebu, moći će pratiti izravan prijenos koncerta na Novoj TV.

Građani će putem humanitarnog broja 060 9000 (6,15 kn s PDV-om) imati priliku od 1. prosinca do 24. prosinca dati svoj osobni doprinos u ispunjenju Anine želje - dovršetku posla Zaklade na tipizaciji svih prikupljenih uzoraka krvi i utvrđivanju antigena tkivne podudarnosti između donatora i oboljelih (HLA).

Također, tom su prigodom predstavnici Zaklade i Nove TV potpisali Ugovor o suradnji Zaklade Ana Rukavina i Nove TV kojime se najavljuje novo društveno odgovorno poglavlje djelovanja Zaklade - razvoj medicine u području hematologije.

Gospođa Marija Rukavina ukratko je sumirala dosadašnji rad Zaklade: "Hrvatski registar broji 33.265 dobrovoljnih darivatelja, a tipizirano je 26.275 uzoraka. Za tipizaciju preostalih 6.990 uzoraka krvi potrebno je prikupiti još gotovo 7 milijuna kuna. Danas možemo reći da je Registar davatelja već operativan. Do sada smo imali 13 donacija - šest za naše bolesnike, a sedam za bolesnike izvan Hrvatske. Banka umbilikalne krvi funkcionira i nadam se da ćemo vrlo brzo doći do brojke od 10.000 pohranjenih doza."

Prof. dr. sc. Mirando Mrsić, medicinski direktor Zaklade, najavio je novo poglavlje rada Zaklade: "Pred nama je novi izazov. Želimo Zakladu usmjeriti i na druge projekte - stipendiranje mladih znanstvenika na području leukemije i limfoma te financiranje istraživanja na tom području. Volio bih  da Zaklada bude mali hrvatski Alfred Nobel, da nadživi i mene i sve nas te da će Anino ime ostati zauvijek kao svjetlo nade, snage i ohrabrenja. Opet smo na početku, ali da nismo bili hrabri prije pet godina, ne bismo bili ovdje gdje smo danas."