Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje u vezi kašnjenja menstruacije


Autor Poruka

tynaa

17.08.2010. 00:30

Lijep pozdrav!
Htijela bih Vas pitati dali je uobičajeno kašnjenje menstruacije tokom uzimanja antibebi pilula? Pijem ih već duže vrijeme i uvijek mi je dolazila gotovo isti dan u isto vrijeme, no sada nije , kasni jedan dan pa sam se zabrinula malo. Međutim, ovaj tjedan sam zaboravila popiti tabletu jedan dan (zbog brige i stresa pošto mi je tata završio u bolnici) pa sam ju popila odmah ujutro kada sam se sjetila, tako da sam taj dan u biti popila dvije. Dali je i to moguć uzrok kašnjenja menstruacije, osim naravno trudnoće?Imam trenutno sve simptome , no kako su gotovo identični onima za trudnoću, čovjek nikad ne zna :/...

Natalija Beljo, dr. med.

17.08.2010. 19:35

Ne morate se brinuti to je jer ste kasnili sa jednom tbl., a bilo je i stresno razdoblje.

Ivee098

18.08.2010. 21:47

Poštovani,
Vec 5 mjeseci koristim pilule Bellune 35.Prije u svakoj sedmodnevnoj pauzi dobila bi krvarenje 2-3 dan.Danas mi prestaje pauza,i vrijeme je za uzimenje nove table.A ja jos nisam dobila krvarenje.Imala sam spolni odnos vec par puta(bez kondoma) ali decko nije svrsio u mene.Neki dan(cetvrtak) kondom je pukao (tad sam bila u sedmodnevnoj pauzi).Pošto neznam puno o kontracepciji za svaki slucaj dan poslije sam otisla kod ginekologa po pilulu "za dan poslije".Dao mi je Yasmin 2x2 koje sam polila u razdoblju od 12 sati.Nakon jos 12 sati sam 2 popila.znaci 6 pilula.
Jel postoji mogucnost da sam trudna?
Dal da pocnem piti pilule iako jos nisam dobila krvarenje?
Dali cu uskoro dobiti krvarenje?

Unaprijed zahvaljujem! happy

lexa92bgd

23.08.2010. 00:05

Postovana!

Ovako stoje stvari .. Moju devojku je 2 dana pre polnih odnosa boleo stomak , i na 2 dan smo imali polne odnose .. i na kratko smo spavali bez prezevativa , ali sam siguran 100% da nisam pustio u nju , a nisam ni osetio .. I na kraju sam ga koristio .. Ona dobija na svakih 21-22 dana .. Evo prosao je 23 dan i uglavnom joj ne kasni .. Ima li neki savet .. ? Hvala.

lll

23.08.2010. 12:15

Poštovana doktorice,

imam manje više redovite mjesečnice (uvijek dobijem između nekih 35-38 dana). No, ovaj mjesec mi mjesečnica kasni već 8 dana. Ne vjerujem da sam trudna, jer nikad nemam spolne odnose bez kondoma, ni za vrijeme plodnih dana i dečko nikada ne svrši u mene. No, brinem se. Isto tako, moram reći da sam išla dva puta na more u proteklih mjesec dana i da imam hipertireozu i da su mi nalazi bili "izmiješani" ovaj mjesec, imali smo malu nesreću i završavala je akademska godina. Je li moguće da je to sve posljedica toga ili sam trudna?

Unaprijed hvala na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

30.08.2010. 20:45

Ivee098 Sada je mjesečnica došla , a kasnila jer ste popili Yasmin.

lexa92bgd kasni samo jedan dan čemu panika.

III sve navedeno djelovalo na ciklus.

Daxes

31.08.2010. 00:25

Imam dva pitanja, da li je moguce i ako jeste percentualno circa kolko, ako smo imali sa devojkom sex 5 dana njene menstruacije, a trajala joj je 7 dana da zatrudni?

A drugo pitanje je, da li moze da bude pilula za dan posle razlog kasnenja ne prve nego druge menstruacije nakon uzimanja?

Natalija Beljo, dr. med.

01.09.2010. 20:40

Na prvo pitanje- po teoriji ne bi trebalo zatrudniti , ali u praksi ima slučajeva da je, na drugo pitanje - nije "day after" razlog kašnjenja.

marelica123

08.09.2010. 10:55

Poštovani!
Imam jedan problem,pri čemu sam dosta zbunjena.Prije mjesec dana sam prestala sa uzimanjem Yasmin kontracepcijskih tableta.menstruaciju zadnju sam imala 1.kolovoza koja je došla 4 dana nakon te uadnje Yasmin tablete,što je normala.Ciklusi su mi prosječno 33 dana,maximalno 35 ali rijetko,iza tog mi gotovo i ne kasni.Imala sam nezaštićeni spolni odnos negdje 25.08 i 01.09 nakon čeg je partner oba puta svršio unutra.Za sad nemam nikakve posebne simptome trudnoće.osim da sam tjedan dana imala malo povisenu tjelesnu temperaturu-cca (37.3)i da imam dobar apetit u jelu.Nemam simptome da bi trebala menstruaciju uskoro dobit.obično se oni javljaju najmanje 2 dana prije kao što su npr.bolovi u jajnicima.Ovo čekanje me izluđuje..muče me dvojbe između hormonskog poremećaja i trudnoće koje se ne bojim.Čula sam da treba napravit kućni test na trudnoću za prvu ruku najmanje negdje 14 dana nakon odnosa...Dali bi ga uskoro mogla početi radit i kolka može bit vjerojatnost da sam trudna?nisam pod nikakvim stresom,i uzv jajnika mi je uredan tako da nije riječ o cistama...Unaprijed puno hvala!!!

Natalija Beljo, dr. med.

08.09.2010. 20:25

Napravite test 14 dana od odnosa.

franny

09.09.2010. 13:25

postovani,
imam 18 godina i stupila sam u spolne odnose u ozujku ove godine. nisam jos bila kod ginekologa, jer je do sad bilo sve ok. no sada mi kasni menstruacija. posljednja je bila 30.7., a ciklus mi traje 31-35 dana... od prosle menstruacije imala sam samo jedan spolni odnos i to 22.8. cijeli 8.mjesec sam radila preko student servisa, svaki dan po 9 sati, te sam manje jela i smrsavila sam nekoliko kilograma. je li moguce da su stres i mrsavljenje uzrok kasnjenju menstruacije? jos da napomenem, koristili smo kondom.
jako sam zabrinuta zbog toga i stalno o tome razmisljam...
jel mogu vec sada napraviti test na trudnocu? i koliko su pouzdani ti testovi?

unaprijed se zahvaljujem!

Natalija Beljo, dr. med.

13.09.2010. 19:36

Koristili ste kondom pa ne vidim zašto panika , stres i gubitak kg može utjecati na ciklus.

x.no.name.x

14.09.2010. 23:20

Poštovanje!
Imam problem i ako biste mi mogli pomoći. Za početak imam 16 godina i imam spolne odnose s dečkom, koristimo zaštitu. Zadnja dva puta tijekom spolnog odnosa završio je u kondom ali ne u meni nego vani,a prije ta dva puta nismo koristili kondom tijekom odnosa,no nije završio spolnim odnosom taj put nego smo odlučili ''ručno''. Menstruacije su mi inače ne redovite, od samog početka dobivam ih svakih 20 dana. Otišla sam ginekologu i rekao mi je da pijem dvije Duphaston tablete dnevno 14 dana, dakle 10.dan menstruacije sam ih pila 14 dana. Trebala sam ih piti dva mjeseca za redom, odnosno dvije menstruacije za redom ali sam slučajno preskočila što znači da sam jedan mjesec pila,pa nisam, pa opet jesam. Nakon što sam ih popila, menstruaciju sam dobivala nakon 24. dana,pa 26. te 28. dana koja je trajala 5 ili 6 dana i imala sam bolove u stomaku što inače nisam prije nego što sam pila Duphaston, ali sam zato imala obilne menstruacije. Menstruacija mi sada kasni 34 dana i primijetila sam nekakav bjelkasto-prozirni iscjedak na gaćicama što inače nisam primjećivala ili se jednostavno nisam zagledavala pa me zanima što bi to značilo jer se ja i moj dečko jako bojimo da nisam trudna?!?!? ://

x.no.name.x

15.09.2010. 20:45

ja bi se ispričala jer sam krivo napisala :/ htjela sam napisati da mi je 34. dan i da menstruacije još nema. Ni danas 35. dan je nisam dobila omg

Natalija Beljo, dr. med.

16.09.2010. 18:55

Kako su odnosi bili sa kondomom nema panike, razlog zašto kasni je jer ste ciklus malo šokirali sa preskakanjem pijenja Duphastona. Pričekajte još do kraja tjedna ukoliko ne bi došla javite se ginekologu da napravi UZv jer može biti da je nastala cista.

x.no.name.x

16.09.2010. 19:40

Hvala vam puno happy i samo me zanima imali li moja menstruacjia veze s tim što sam anemična, pijem željezo Heferol već 4 mjeseca i i moram ih još piti 2 mjeseca,a prije toga sam ih pila u 10.mj 2009.god. 2 mjeseca,no željezo mi je opet palo? (željezo mi je u 5.mj bilo 1.3) hvala vam ponovo happy)

Natalija Beljo, dr. med.

21.09.2010. 23:10

Ako su mjesečnice obilne onda imaju utjecaj na mjesečnice.Vi pijte željezo i dalje ali i putem prehrane ga unosite.

jejenaaaaa

24.09.2010. 22:25

Postovana,

Imam jedno pitanje za vas, .naime moj ciklus traje oko 32 dana, danas je vec 8 dan kako kasni, samo bih napomenula to, da mi je proslog meseca kasnila 2 nedelje (zbog preteranih stresova) u toku ovo meseca sam bila bolesna (nedelju dana i primala 10 inekcije), a zatim mi je doktor prepisao lek za srce, posto imam veoma veliki broj otkucaja...kako se sve to moze odraziti na kasnjene???sa deckom uvek koristim zastitu, mozda za ceo mesec desi da 1-2 puta ne koristimo ali smo maxsimalno pazljvi, imamo prekinuti snosaj i to dosta ranije pre nego sto masturbira po nekih 10 min ranije big-smile ???
p.s vec sam vam jednom pisala, HVALA

xsara

25.09.2010. 14:36

Poštovanje,

ovako ja sam trenutno na tromjesečnoj pauzi od pilula (yasmin), točnije trenutno sam u 2. mjesecu i čekam tu 2. menstruaciju. Za vrijeme prvog mjeseca točnije 6.8. 2010. (plodni dani) imala sam spolni odnos, s kondomom, ali prije nego što smo stavili kondom par puta je dečko ušao bez zaštite (znam sve znam). Uglavnom nakon toga dobila sam mjesečnicu 17.8. ( 29 dana) (nisam obraćala pažnju na trajanje i obilnost). Od tada još uvijek čekam na sljedeću, sve mi je to sad jako čudno jer sam s pilulama (2.5god) bila navikla na redovit ciklus. Znam da su mi šanse za trudnoću minimalne, pogotovo jer kašnjenje mjesečnice mogu prepisati stresu zbog ispita, ali i dalje mi to neda mira i ne mogu se koncentrirati na učenje. Nadalje planirala sam napraviti test za trudnoću u naredna 2 dana tj nakon ispita. (dodatak: osim stresa i udebljala sam se nekoliko kg)
I sad moja pitanja su:
1) kolike su stvarno šanse da sam trudna, je li uopće potreban test ili je kašnjenje isključivo rezultat stresa? i da, ako radim test ,može li, s obzirom da ako zaista imam takve 'sreće' da sam ostala trudna s takvim min šansama, on pokazati trudnoću (tj netrudnoću) sa 100% točnošću (jer ako jesam trebala bi biti već 2 mjeseca)?
2) što učinit po pitanju tog kašnjenja (osim čekanja)? može li se nekako potaknuti?
3) trebam li prijevremeno posjetiti ginekologa zbog toga (inače planiram nakon tog tromjesječja) i što ga uopće trebam pitati?
4) hoće li ovo imati ikakav utjecaj na daljnje uzimanje kontracepcije? i kakav?

Hvala unaprijed i žao mi je ako su ova pitanja i sumnje naporna ili smješna.

Natalija Beljo, dr. med.

27.09.2010. 21:06

jejenaaaaa Stres može dosta poremetiti ciklus.
xsara Kasni jer ste prekinuli OHC, neme potrebe za test nakon sveg opisanog, posjet može nakon pauze.

Nazad
1 ... 4 5 6 7 8 9 ... 59
Naprijed