Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje u vezi kašnjenja menstruacije


Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

14.06.2010. 21:15

Kako nisu bili plodni dani nema razloga za trudnoću i dok ste pod stresom mjesečnice mogu kasniti ili biti kraće / duže tako da nemorate raditi test ali svakako kako ste postali aktivni savjetujem da napravite svoj prvi ginekološki pregled.

marijana1989

19.06.2010. 18:20

HITNO.....menstruacija mi kasni vec 7 dana....uradila sam test i negativan je, ali jos nisam dobila... nikada prije mi nije kasnila i samo da napomenem da sam prije 3 i 4 mjeseca uzimala tablete za jutro posle ali posle toga sam imala 2 redovne menstruacije....da li je moguce da sam trudna ali da to test jos ne moze da registruje????? takodje sam i prije 7 dana imala sve simtome pms koji su nestali posle nekoliko dana, a ja nisam dobila menstruaciju.... POMOC

Natalija Beljo, dr. med.

21.06.2010. 13:30

Ako je test bio negativan onda trudnoća nije ako ne dode za još7 dana javite se ginekologu ili ponovite još jedan test.

anabari

26.06.2010. 04:35

Poštovani,

Zadnju menstruaciju sam imala 27.04 a spolni odnos (prekinuti snošaj) 14.05 dakle iduću sam trebala dobiti oko 24.05, no nažalost izostala je a umjesto nje se pojavio samo smeđi iscjedak koji je trajao 2-3 dana. Test na trudnoću sam napravila 04.06. koji je bio negativan, istog dana mi se pojavio opet smeđi iscjedak (uz male krvave tragove) i sada 23.06 opet. Menstruacijski ciklusi su mi konstantno neredoviti, uz povremene izostanke, uglavnom ljeti. molim pomoć

bellisima

26.06.2010. 04:35

Dobar dan ...ovako....uzimala sam vise godina kontracepcijske pilule, i prije nesto vise od godine dana prestala..
nakon toga mi je prvih pola godine ciklus bio uredan, pa se postupno povecao na 30,31.dan..
zadnju menstruaciju sam dobila 19.5. te mi ako racunam ciklus od 31 dan menstruacija danas kasni osmi dan..
sada me to brine jer mi nikada nije kasnila, osim jednom prije tri godine kada mi zbog naglog prestanka uzimanja kontracepcije nije dosla dva mjeseca..

prvo sam mislila da trudnoca nije moguca jer sam jedini odnos imala ovgoa mjeseca 27 dan ciklusa, dakle racunala sam da su mi to vec neplodni dani.... Prosli mjesec sam bila na pregledu kod ginekologa, te nakon njega uzimala sam oralne tablete protiv vaginalne upale,zajedno sa vaginaletama, a uz to sam nakon menstruacije jos stavljala vagisan za regulaciju ph...
zanima me da li je moguce da mi zbog toga kasni menstruacija,ili bi trebala napraviti test??
UNAPRIJED HVALA!!

26.06.2010. 17:15

Poštovana
zamolila bih vas za jednu informaciju. Uvijek sam imala redovite cikluse, nikad nikakvih problema nije bilo sto se tice menstruacije. Međutim ovaj mjesec mi kasni 3 dana, znam da nije puno ali mi je cudno s obzirom da mi je uvijek tocna.Imam redovite odnose s deckom, ali koristimo kondom kao zastitu. Također danas sam pala u nesvjest, doduse bila sam u autobusu, vrucina i zagusljivo. Također ja i decko se uvijek zastitimo, ali jednom nije bilo zastite iako nije usao u mene ne znam dali je moguce da se nesto dogodilo.. Malo jesam pod stresom ipak ne znam zasto mi kasni. Za nesvjesticu znam da je simptom trudnoce. Sada me to brine..dali je to moguce?
S poštovanjem

27.06.2010. 16:00

i jos nesto.. ta nesvjestica je mozda povezana s tim sto cijelo jutro nisam nista popila, kad su mi ljudi dali vode bila sam odlicno..također pod velikim sam stresom zadnjih tjedana..mozda je to i razlog kašnjenja?
s poštovanjem

mateja07

27.06.2010. 16:00

Postovanje
Imala bih jedno pitanje...Imam 20 godina i kasni mi mesntruacije,prosli mjesec sam imala 19.05 a mjesec prije 14.04...a ovaj mjesec mi kasni racunajuci od proslog puta vec 8 dana!mislim i inace imam neredovit ciklus,i znala mi je menga kasnit cak i po mjesec dana kao prosle godine ljeti!no,stavr je sljedeca od 3.mjeseca ove godine stupila sam prvi puta u spolne odnose s deckom i rijetko kad koristimo zastitu,dakle uz prekinuti snosaj...zadnji put smo odnose imali 6.6,8.6 i 9.6 i isto bez zastite!u zdanjih 10 dana imala sam stresen situacije faks i ljubavni problemi...pa me zanimalo dali to moze utjecati na kasnjenje menge??i sto preporucate da napravim?Unaprijed Vam veliko hvala na odgovoru...

blue_skyline

27.06.2010. 16:00

Poštovanje,

molim Vas da pomognete!
Djevojci mi kasni menstruacija 5-6 dana! Inace je oko 21. u mjesecu, prosli mjesec je dobila mentruaciju 25.! Jos uvijek nema nikakve naznake da ce se to dogodit! Seksualne odnose nemamo bas redovite iako jako cesto "zadovoljavamo" jedno drugo! Jednom je bilo rizično, penis i vagina su bili jako blizu ali nije bilo međusobnog kontakta, pogotovo ne unutarnjeg kontakta, i ruka je bila između! Zanima me je li ipak moguce da se nesto dogodilo? Je li prerano za test za trudnocu? Koliko je on tocan?
U zadnjih nekoliko mjeseci je jako nervozna, svakodnevne nervoze i umori! Je li moguce da je taj nakupljeni stres odjednom utjecao na kasnjenje ciklusa? Kolike su sanse za to?

Nadam se da cete odgovoriti i pomoci!
Hvala!

sangie95

27.06.2010. 16:05

TREBA MI SAVET.
Zadnju menstruaciju sam imala od 27.05.2010. do 01.06.2010. 03.juna sam imala odnos sa deckom,koristili smo zastitu (kondom), nakon odnosa smo proverili i nije bio pukao,ali sada meni kasni. Nekoliko predhodnih menstruacija sam dobila na 20 dana,a sada mi kasni 3 dana u odnosu na -28 dana- evidenciju. Mozete li mi reci sta se desava sa mnom? i sta trebam uraditi??

Natalija Beljo, dr. med.

28.06.2010. 12:15

anabari kako su ciklusi neredoviti mislim daa je i sad to razlog .Savjetujem da se javite svom ginekologu radi regulacije ciklusa( zaštita) i nemojte u koristiti prekinuti snošaj.

bellisima kako kažu nova istraživanja više se i ne možemo 100 % pouzdati u računjanje plodnih dana pa još pričekajte do kraja mjeseca pa eventualno napravite test.

leoNora 2 nije samo simptom za trudnoću več i da je org izmoren pa i to može utjecati na ciklus

mateja 07 da odete kod ginekologa i razgovarate o zaštiti jer su Vam ciklusi neredoviti i počnete koristiti zaštitu.Ako ne dobijete mjesčnicu napravite test.
blue_ skyline još pričekajte , ali sve sta ste naveli može poremetiti ciklus.

sangie95 još pričekajte

.bella.

30.06.2010. 09:15

Pijem logest vise od godinu i pol dana. Tablete pijem navečer i uvijek sam menstruaciju dobivala treći dan...zadnju tabletu sam popila u subotu navečer i trebala sam dobiti jučer navečer ili u noći, sada je još nema. Imam osjećaj u trbuhu kakav inače osjećam prije nego što trebam dobiti, no mene zanima da li je moguće da mi kasni jer sam pod stresom zadnjih 2-3 tjedna, iako pijem kontracepciju? ili je nesto drugo (kao npr. da mi se stvaraju ciste)

mely230

30.06.2010. 14:45

Poštovanje,
imam 21 god. od 16. do 19. godine pila sam pilule Jasmin, zbog obilnog krvarenja tokom mjesecnice koja je trajala mj. i 12 dana. Sve se popravilo. zadnje dvije godine koristila sam flastere Evra, do prije mjesec i pola. Međutim,zadnja 2 mjeseca korištenja flastera, dobila sam mjesečnicu za vrijeme drugog flastera i trajala je 7 dana,a u vrijeme kad sam trebala imat mjesečnicu,nije je bilo. Posjetila sam ginekologa i rekao da nastavim koristiti jer je normalno da se pojavi krvarenje tokom korištenja flastera. Iduci mj. ponovilo se isto. Nakon toga prestala sam koristiti flastere. Imam stalnog partnera 3 godine i u posljednjih mjesec dana ne koristimo zaštitu nego prekinuti snošaj. E sad pitanje: mjesecnica mi kasni 8 dana. Da li je to mozda zbog mojeg, trenutno, neredovitog ciklusa ili je mozda u pitanju trudnoca?
Hvala

jagodica 3

30.06.2010. 19:30

Poštovani!
Mada Vam se ovakva pitanja vjerojatno često postavljaju, jednostavno ne mogu odoljeti da Vas ne pitam.. Inače imam relativno redovit ciklus, svakih 23-27 dana (nakon završetka prethodne mjesečnice), s tim da mi se tako ustalila prije nekih 8 mjeseci. Dečko i ja imamo redovite spolne odnose, uz korištenje kondoma (svaki put ga provjeravamo). Tebala sam dobiti menstruaciju prema mom izračunu 27.06. s tim da sam prethodnu dobila 27.05., ali još nisam. iako imam pojačani iscjedak i povremene bolove u donjem dijelu trbuha. Zanima me da li je moguće da sam ostala u drugom stanju? S tim da mi je prethodni mjesec bio pun stresa i da sam smršavila par kilograma.. Ili je razlog kašnjenja prethodno naveden? I ako nije, kada napraviti test tj. koliko čekati da ga se napravi? Iako pokušavam ne misliti previše o tome, jednostavno ne mogu pa možda je i sam strah jedan od čimbenika kašnjenja? Unaprijed zahvaljujem!

dasa1234

01.07.2010. 12:20

postovana,

menstruacija mi kasni preko 2 mjeseca, a nisam trudna, uradjen je test(baby rapid). sta moze biti ako nisam trudna?

Hvala unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

01.07.2010. 19:41

bella od stresa kasni

mally230 ako je prošlo malo vremena od kada ste prekinuli flastere onda treba vremena da se ciklus ustabili,

jagodica ono sta ste naveli je razlog kašnjenja

dasa1234 javite se ginekologu radi UZV( cista ili poremečaj hormona)

mely230

01.07.2010. 22:25

Dobar dan! Opet ja. Evo tocnih datuma,pa bih vam bila zahvalna ako bi mi mogli pomoci. 19.5.2010. u srijedu stavila sam treci flaster po redu,a mjesecnicu sam dobila u subotu 23.5. a zavrsila je 29.5. taj treci flaster sam odljepila 26.5. u srijedu. Zadnja mjesecnica mi je dakle bila 23.5. Dakle proslo je 37 dana od koristenja zadnjeg flastera, i 40 dana od posljednje mjesecnice. cini mi se to jako dugo razdoblje,pa bi vas molila da mi kazete,dal bi trebala jos cekat ili da posjetim ginekologa i kupim test za trudnocu. Hvala jos jednom

Natalija Beljo, dr. med.

05.07.2010. 20:00

definitivno previše vremena posjetite ginekologa a test možete napraviti ako sumnjate da bi mogla biti trudnoća.

Olga P

07.07.2010. 19:41

Imam pitanje i problem. Imala sam spolni odnos s dečkom na četvrti dan mjesečnice bez zaštite i i trajalo je veoma kratko i nije ejakulirao. Jako pazimo i to se jednom dogodilo, ali i tada smo pazili. Mjesečnica mi već kasni 3 dana i nemam nikakve naznake da ću dobiti. Uvijek pred menstruaciju imam jako osjetljive grudi, ali sada mi nije ništa. Malo sam živčana i na prijatelje se ponekad znam istresti. Nisam sigurna jesam li trudna ili nisam. Samo moram reći da već tjedan dana redovito trčim, ali da nisam cijelu ovu godinu vježbala zbog čestih upala mjehura. Dali je to možda uzrok izostanka mjsečnice ili sam možda trudna? Hvala...

gemini21

10.07.2010. 04:30

Poštovanje.
Imao sam nezaštićeni odnos odnos s djevojkom 29. svibnja. dobila je menstruaciju 31 svibnja. U lipnju nije dobila menstruaciju već joj za sad kasni 10 dana. Početkom ovog mjeseca, u vrijeme kada je trebala dobiti menstruaciju, imala je crveni iscjedak. Kolike su mogućnosti za trudnoću i kada napraviti test?
Hvala.